آرشیو اسفند ماه 1401

بهترين هاي جهان

طول عمر خودروهای خارجی و روش های افزایش آن

۳۰ بازديد

در کشور ما متاسفانه چیزی به اسم عمر مفید خودروها رعایت نمی شود و ممکن است خودرویی 15 الی 20 سال کار کند. در حالی که این درست نیست و خودرو هم مانند هرچیز دیگری یک طول عمر مفیدی دارد که می تواند با توجه به برند خودرو، میزان مصرف آن و ... متفاوت باشد.

در صورت گذشتن از آن عمر مفید، قطعات خودرو به مرور خراب می شوند و این باعث تعمیر و خرید لوازم یدکی خودرو را به صورت مداوم سبب می شود. همینطور این اتفاق از ایمنی خودرو هم می کاهد.

عمر مفید خودروهای کره ای چقدر است؟

در دهه 90 خودروهای کره ای هیوندای وارد بازار کشور ما شدند و سپس کیا نیز پا به عرصه گذاشت. عمر مفید خودروهای هیوندای از خودروهای کیا بیشتر بوده و همینطور هزینه لوازم یدکی هیوندای نیز به نسبت خودروی کیا کمتر است.

خودروهای هیوندای به طور متوسط 200 هزار مایل یا حدود 16-17 سال دوام می آورند. این خودروها رتبه های قابلیت اطمینان بالاتر از حد متوسط ​​را دریافت می کنند. به طور مثال هیوندای سانتافه یکی از معروف ترین خودروهای هیوندای است و در سال 2019 برنده جایزه J.D. Powers برای کیفیت شده است. خودروهای کیا معمولا حدود 13 سال یا 150 هزار مایل عمر می کنند.

طول عمر خودروهای آمریکایی چقدر است؟

در سال 2005 طول عمر مفید خودروهای آمریکایی حدود 8 سال بوده است اما یک دهه بعد طول عمر این خودروها به 9 سال و در سال های بعدی به 11 و حتی 13 سال افزایش پیدا کرد.

روش های افزایش طول عمر خودروهای خارجی

توجه به سطح کیفیت روغن موتور خودرو: استفاده از روغن مناسب و همچنین زمان بندی مناسب برای تعویض روغن موتور خودرو یکی از تاثیرگذارترین عوامل در افزایش طول عمر خودروهای خارجی است.

توجه به سیستم خنک کننده موتور: سیستم های خنک کننده ماشین مانند رادیاتور، فن و ترموستات نیز نقش مهمی در افزایش طول عمر خودرو و سالم ماندن خودرو دارند.

استفاده از لوازم یدکی اصل: یکی از فاکتورهای مهم در افزایش طول عمر خودروهای خارجی و هیمنطور ایرانی، استفاده از لوازم یدکی اصل است. به طور مثال در صورت خرید لوازم یدکی کیا اصل، خودروی شما کمتر آسیب می بیند.

توجه به سیستم برق خودرو: به طور مداوم سیم های برق خودرو را چک کنید و در هنگام روشن بودن خودرو سر باتری را جدا نکنید.

توجه به سیستم کولرو تهویه خودرو: در فصول سرد سال هم به منظور پیشگیری از ته نشین شدن گاز کولر، بهتر است 5 الی 10 دقیقه کولر خودرو روشن شود.

چک کردن مداوم لاستیک ها: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در عمر خودروی شما لاستیک ها می باشند که همیشه باید بالانس باشند.

مراجعه به تعمیرگاه های معتبر: مهم است که هنگام خرابی خودرو به خصوص خودروهای خارجی، به تعمیرگاه های معتبر و متخصص مراجعه کرد.

طرز تهیه 3 غذای رژیمی خوشمزه

۲۹ بازديد

برای خیلی از افراد، رژیم داشتن به معنی خوردن غذاهای بدمزه و همینطور گرسنه ماندن است. در صورتی که اصلا اینگونه نیست و یک رژیم لاغری اصولی از مواغذایی مختلفی تشکیل می شود که می تواند بسیار خوشمزه نیز باشد. در یک رژیم غذایی برای لاغری لازم به محدودیت غذایی شدید نیست، فقط لازم است تا مصرف غذاهای چرب و مضر را به حداقل رساند و به غذاهای کم کالری روی آورد. در ادامه به معرفی 3 غذای رژیمی خوشمزه می پردازیم.

سوپ نخود مدیترانه ای

این سوپ در حقیقت به عنوان یک پیش غذای مقوی و کم کالری شناخته می شود که در بین مردم سواحل دریای مدیترانه ای بسیار محبوب است. این سوپ رژیمی را می توان به عنوان یک شام رژیمی خوشمزه مصرف کرد. به دلیل وجود نخود، این سوپ سرشار از فیبر و پروتئین است و خوردن آن نه تنها باعث لاغری، بلکه باعث بهبود سیستم گوارش نیز می شود.

طرز تهیه سوپ نخود مدیترانه ای

  • 2 فنجان نخود را از شب قبل در آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود.
  • سپس نخودها را به همراه دو فنجان آب، 4 فنجان آب مرغ و یا سبزیجات، 1 عدد پیاز و 2 حبه سیر خرد شده، 1 عدد برگ بو و نمک و فلفل، در قابلمه ای بریزید.
  • 2 الی 3 ساعت اجازه دهید تا بپزد و هر نیم ساعت آب آن را چک کنید تا آبش تمام نشود.
  • بعد از پخت کاممل نخودها، برگ بو را خارج کرده و سوپ را با گوشتکوب بکوبید و پوره کنید.
  • سپس سوپ را در ظرفی ریخته و با لیموی تازه، سماق و روغن زیتون میل کنید.

مخلوط کبابی رژیمی

این غذای رژیمی با گوشت بسیار مقوی است که به دلیل وجو سبزیجات به نسبت زیادی در آن، جزو غذاهای کم کالری به حساب می آید.

بیشتر بخوانید: لاغری با رژیم تخم مرغ

طرز تهیه مخلوط کبابی رژیمی

  • در تابه ای 2 قاشق روغن ریخته و 150 گرم گوشت تکه ای و یا فیله مرغ را به همراه روغن کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  • سس این غذا شامل آب، عسل، سس سویا، فلفل قرمز، زنجبیل، فلفل سیاه و پودر سیر است که لازم است تا در تابه ای جوش بخورد.
  • سپس کلم بروکلی، هویج، فلفل دلمه ای و پیاز را به سس اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه خوب تفت دهید.
  • در مرحله آخر هم سبزیجات را با گوشت ترکیب کرده و نوش جان کنید.

اسنک سیب زمینی رژیمی

اسنک سیب زمینی برای عاشقان سیب زمینی، یک غذای رژیمی خوشمزه است که می توانند از آن لذت ببرند.

طرز تهیه اسنک سیب زمینی

  • 3 عدد سیب زمینی را پخته، پوست آنها را گرفته و سپس له کنید.
  • 2 تا تخم مرغ به آنها اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • سپس آویشن، نعناع، زردچوبه و نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و خوب ورز دهید.
  • مواد را در قیفی ریخته و سپس به صورت نوارهایی آن را بر روی کاغذ روغنی بریزید.
  • روی مواد کنجد بریزید و در فری که از قبل در دمای 180 درجه گرم کردید قرار دهید.

منبع: https://www.foodonly.ir/

در چه صورت باید رژیم لاغری را تغییر داد؟

۲۵ بازديد

همانطور که می دانید با افزایش چاقی و اضافه وزن در افراد، انواع رژیم های لاغری به وجود آمده اند که در بین تعداد زیادی از آنها می توانیم به رژیم لاغری مدیترانه ای و همینطور رژیم دش اشاره کرد. در ادامه قصد داریم رژیم دش را به طور کامل برایتان توضیح دهیم اما لازم می دانیم قبل از آن بگوییم در چه صورتی باید یک رژیم لاغری که تا الان پیرو آن بودیم را تغییر داد.

آیا نیاز به تغییر رژیم لاغری است؟

برخی از افراد هر بار به سراغ یک رژیم لاغری می روند ولی پس از مدتی به این نتیجه می رسند که این رژیم لاغری مناسبشان نبوده و دیگر نمی توانند آن را ادامه دهند. مثلا ممکن است برنامه رژیم لاغری یک ماهه رایگان مناسب فرد نباشد، در این صورت از یک رژیم لاغری دیگر پیروی می کنند و با آن به سراغ کاهش وزن خود می روند.

با پرسیدن سوال هایی از خود می توان به این نتیجه رسید که آیا رژیم لاغری ای که آن را دنبال می کنیم مناسب ما است یا باید آن را تغییر داد. این سوالات عبارتند از اینکه:

  • آیا پایبند بودن به این رژیم لاغری برای شما سخت است؟
  • چقدر در طول رژیم لاغری خود هوس غذا خوردن می کنید؟
  • آیا رضایت کافی از وعده های غذایی و میان وعده های خود دارید؟
  • رژیمی که آن را دنبال می کنید چقدر بر جنبه های مختلف زندگی شما تاثیر گذاشته است؟

زمانی که در همان روزهای اول این سوال ها را از خود پرسیدید و به این نتیجه رسیدید که ادامه این رژیم برای شما سخت است، وقت آن است که رژیم خود را تغییر دهید.

رژیم دش

این رژیم یکی دیگر از رژیم های معروف دنیا است که تاکید آن روی مصرف غذاهای کم نمک به جهت کنترل و کاهش فشار خون است. این رژیم ویژگی های خاص خود را دارد که عبارتند از:

  • در این رژیم تاکید زیادی بر مصرف سبزیجات، میوه ها و غلات کامل و لبنیات کم چرب شده است.
  • رژیم دش، مصرف چربی های اشباع شده و کلسترول را به حداقل می رساند.
  • این رژیم به مصرف مواد غذایی آنتی اکسیدان و ضد التهاب به همراه فیبر بالا تاکید می کند که سلامت قلب را تضمین می کند.
  • به دلیل محدود کردن کالری مصرفی، در طول رژیم دش کاهش وزن اتفاق می افتد.
  • به دلیل کاهش میزان مصرف کربوهیدرات ها و همینطور حذف شیرینی جات، این رژیم می تواند برای افراد مبتلا به دیابت هم گزینه مناسبی است.

بهترین رژیم لاغری از نظر متخصصین تغذیه

۲۶ بازديد

به دلیل افزایش چاقی و اضافه وزن در جوامع امروزی، افراد همواره به دنبال لاغری و تناسب اندام از طریق روش های مختلف هستند. کاهش وزن برای همه افراد با روش های یکسانی امکان پذیر نیست و هر فرد با توجه به شرایط بدنی خود می تواند روشی را برای لاغری پیروی کند.

گرفتن انواع رژیم های لاغری یکی از رایج ترین و اصولی ترین روش های کاهش وزن و تناسب اندام است. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که همه رژیم های لاغری برای همه افراد مناسب نیستند و متخصص تغذیه می تواند رژیم لاغری مناسب هر فرد را برای او معرفی کند.

یکی از معروف ترین رژیم های لاغری در دنیا، رژیم فستینگ یا روزه داری متناوب است که قصد داریم تا در این مقاله درباره این رژیم توضیحاتی را ارائه دهیم.

بهترین رژیم لاغری چه ویژگی هایی دارد؟

شاید بتوان با گرفتن انواع رژیم های لاغری سریع و لاغری سریع در سه روز، کاهش وزن پیدا کرد اما بهترین رژیم لاغری رژیمی است که:

  • شامل تمام گروه های مواد غذایی باشد.
  • درباره شیوه و زمان غذاخوردن اطلاعات داشته باشد.
  • فعالیت بدنی و ورزش را در اولویت قرار دهد.
  • خواب با کیفیت فرد را دچار مشکل نکند.
  • در حقیقت یک تغذیه و برنامه غذایی سالم را به شما پیشنهاد دهد.

رژیم فستینگ یا روزه داری

در رژیم فستینگ، فرد فقط در ساعات مشخصی از روز می تواند غذا بخورد و بقیه روز را باید روزه باشد. این کار باعث افزایش سوخت و ساز بدن و در نهایت کاهش وزن و لاغری می شود. یکی از دلایل محبوبیت این رژیم لاغری این است که رژیم روزه داری برخلاف خیلی از رژیم های لاغری، محدودیت غذایی خاصی ندارد.

رژیم فستینگ انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:

  • رژیم فستینگ 5/2: در رژیم فستینگ 5/2 می توان ۵ روز از هفته را طبق روال همیشگی غذا خورد؛ اما در ۲ روز باقی مانده هفته تنها می توان ۲۵ درصد از کالری مورد نیاز روزانه را از خوردن مواد غذایی دریافت کرد.
  • رژیم فستینگ 8/16: با گرفتن این رژیم، شما 8 ساعت می توانید موادغذایی دلخواه خود را بخورید و در 16 ساعت باقی مانده اجازه خوردن هیچ چیزی ندارید.
  • رژیم روزه داری 24 ساعته: در این رژیم باید به مدت 24 ساعت روزه بود.
  • روزه داری جایگزین: باید یک روز در میان روزه بگیرید و در روزهایی که روزه نیستید می توانید هر چه می خواهید بخورید.
  • رژیم فستینگ جنگجو: در این رژیم 20 ساعت اجازه خوردن مواد غذایی با حجم بسیار کم دارید و در 4 ساعت دیگر باید از غذاهای سالم و فراوری نشده استفاده کرد.

ارتودنسی دندان کودکان و زمان شروع درمان

۳۲ بازديد

دندانپزشکی کودکان شامل شاخه ای به نام ارتودنسی دندان کودکان است که ناهنجاری های دندان و مال اکلوژن های دندان کودکان را توسط متخصص ارتودنسی درمان می کند. اصلاح فرم و همینطور شکل نادرست دندانها در کودکان راحت تر است زیرا در سن رشد هستند و فک و دندان ها در جای اصلی خود ثابت نشده اند و جابه جا کردن آنها راحت از سنین بزرگسالی است.

رشد کج و نامنظم دندان ها نه تنها می تواند مشکلاتی را برای دندان ها به وجود آورد بلکه تکلم فرد و ظاهر دندان های او را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

تفاوت متخصص ارتودنسی با دندانپزشک

متخصص ارتودنسی بعد از گذراندن 4 سال دوره دندانپزشکی عمومی به تحصیل تخصصی در شاخه ارتودنسی می پردازد. تنها 6 درصد از دندانپزشکان، تحصیل در شاخه ارتودنسی را ادامه می دهند و در این شاخه تخصص پیدا می کنند. یک دندانپزشک در زمینه وسیعی از سلامت دهان و دندان از جمله جلوگیری از عفونت و رسیدگی به دندان ها، فک، اعصاب و سایر جنبه ها تخصص دارد.

ارتودنسی چه درمان هایی را شامل می شود؟

مزایای استفاده از ارتودنسی دندان برای بهبود مشکلات زیر قابل مشاهده است:

  • بیرون زدگی دندانهای جلو
  • ازدحام و شلوغی دندانها
  • دندان های نهفته
  • مشکلات بایت شامل اپن بایت، آندربایت، اوربایت و کراس بایت
  • دندان های نامتقارن
  • فاصله زیاد دندان ها

بهترین زمان برای شروع ارتودنسی دندان کودکان

زمان معاینه و زمان شروع درمان لزوما یکی نیستند. بهترین زمان مراجعه به متخصص ارتودنسی دندان کودکان قبل از درآمدن کامل دندان های دائمی کودک یعنی سن 6 تا 8 سالگی است. در این سنین کم به ندرت از بریس های ارتودنسی استفاده می شود و معمولا از وسیع کننده کام و فضا نگهدارنده استفاده می شود.

سپس اگر مشکل حل نشد، سن 10 تا 15 سالگی بهترین سن شروع درمان است که بیشتر دندان های دائمی در آمده اند و می توان بدون دغدغه درمان را آغاز کرد. در این سن دیگر می توان از بریس های ارتودنسی برای درمان دندان ها استفاده کرد.

اقدامات یک متخصص ارتودنسی

یک ارتودنتیست می تواند درمان های زیر را برای کودکان انجام دهد:

  • بستن فاصله بین دندانها
  • تراز کردن دندان ها
  • بهبود گفتار و جویدن در کودکان
  • صاف کردن دندان های کج
  • جلوگیری از ساییدگی طولانی مدت دندانها با ارتودنسی پیشگیری

دستگاه های ارتودنسی دندان کودکان

ارتودنسی دندان برای درمان کودکان شامل دو دسته ثابت و متحرک می شود که عبارتند از:

ارتودنسی ثابت:

  • بریس های ثابت ارتودنسی
  • نگهدارنده فضای ثابت

ارتودنسی متحرک:

  • انواع ارتودنسی متحرک فلزی و پلاستیکی
  • وسیع کننده کام
  • هدگیر

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

بخش سوم مراحل ساخت اصولی استخر

۳۱ بازديد

از آنجایی که ساخت استخر این روزها در اکثر منازل و ویلاها رواج پیدا کرده است، این موضوع تبدیل به دغدغه ای برای صاحبان ویلاها شده است و همواره آنها به دنبال یک پیمانکار متبحر در ساخت استخر هستند تا بتوانند یک استخر اصولی داشته و از آن استفاده کنند.

مراحل ساخت استخر شامل 11 مرحله می شود که در مطالب قبلی 8 مرحله آن که در زیر نام می بریم را توضیح داده ایم و در این مطلب قصد داریم 3 مرحله نهایی ساخت و نصب یک استخر اصولی را برایتان به طور کامل توضیح دهیم.

  • مشخص کردن محل قرارگیری استخر
  • طراحی نقشه استخر شامل شکل، عمق و اندازه آن
  • حفاری و گودبرداری استخر
  • مسطح سازی خاک استخر
  • آرماتوربندی
  • لوله کشی استخر
  • سیم کشی تخصصی
  • بتن ریزی استخر

در ادامه به معرفی 3 مرحله نهایی می پردازیم، پس با ما همراه باشید.

آب بندی استخر

عمده استخرها بتنی هستند و به دلیل نفوذپذیر بودن آن، احتمال درز آب در این مواد زیاد است و در صورت عایق کاری و آب بندی نادرست و ناقص ممکن است آب وارد این مواد بتنی شده و باعث ترک خوردن دیواره های استخر و در نتیجه خرابی آن شود. همچنین با آب بندی درست و کامل، می توان اطمینان حاصل کرد که استخر برای مدت زمان طولانی نمای بیرونی خوبی دارد.

آب بندی استخر در بالا بردن مدت زمان عمر مفید استخر نش بسیار زیادی دارد و می تواند از نفوذ آب، نشتی و سپس خرابی آن جلوگیری کند.

سرامیک کاری استخر

بعد از آب بندی نوبت به سرامیک کاری استخر می رسد که در این مرحله طرح و رنگ استخر انتخاب می شود که جلوه زیبایی به استخر می بخشد. برای رسیدن به بهترین نتیجه در این مرحله بهتر است از یک پیمانکار استخر کمک گرفت. در ضمن لازم است تا این مرحل توسط یک سرامیک کار متخصص استخر انجام شود نه یک سرامیک کار معمولی.

نصب سیستم های استخر

در مرحله آخر ساخت اصولی یک استخر، نوبت به نصب و راه اندازی سیستم های مختلف استخر است که شامل سیستم گرمایش، سیستم تهویه استخر، سیستم تصفیه و ... است. سیستم تهویه استخر به صورت full fresh با مدیریت هوشمند طراحی می شود؛ به این صورت که با تغییر دمای هوای بیرون سیستم عملکرد هواساز نیز تغییر پیدا می کند.

گرمایش استخر با روش های مختلفی انجام می شود که بهترین سیستم برای گرمایش استخر، استفاده همزمان از گرمایش از کف و دهش هوای تازی گرم در فضای استخر است.

تجهیزات مورد نیاز برای ساخت استخر شامل چه مواردی می شود؟

  • پمپ تصفیه
  • فیلتر تصفیه استخر
  • مبدل حرارتی
  • لوله و اتصالات
  • چراغ استخر
  • تجهیزات ضدعفونی استخر مانند کلر زن، دوزینگ پمپ، دستگاه uv استخر
  • تجهیزات جانبی استخر مثل روکش استخر، آبنمای استخر، نردبان استخر و …

مزایا و معایب انواع ارتودنسی دندان

۲۹ بازديد

ارتودنسی رایج ترین روش برای درمان مشکلات و ناهنجاری های دندان و فک است که با توجه به انواع ارتودنسی با قرارگیری دستگاه و اجزای متفاوتی باعث حرکت کردن دندان ها به سمت جای درست و مناسب خود می شوند. ارتودنسی در طی سالیان گذشته پیشرفت های چشمگیری کرده و انواع مختلفی برای آن به وجود آمده است.

اصلی ترین دسته بندی ارتودنسی با توجه ثابت و یا متحرک بودن آن است. ارتودنسی ثابت و متحرک دندان هر کدام شامل انواع مختلفی می شوند که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و نمی توان به طور کلی گفت نع خاصی از ارتودنسی از دیگری بهتر یا بدتر است. اما تشخیص اینکه کدام نوع ارتودنسی برای شما مناسب است بر عهده بهترین متخصص ارتودنسی در کرج، تهران، اصفهان و یا هر شهر دیگری که در آن ساکن هستید است.

ارتودنسی ثابت شامل ارتودنسی فلزی، ارتودنسی سرامیک، ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال و ارتودنسی دیمون می شود. ارتودنسی متحرک نیز انواع مختلفی مانند اینویزیلاین، ریتینر ارتودنسی، هدگیر ارتودنسی، نگهدارنده فضا، ارتودنسی فانکشنال و وسیعدهنده کام دارد.

مزایای ارتودنسی ثابت

  • نتیجه درمان حتما مثبت خواهد بود زیرا به دلیل ثابت بودن اجزای ارتودنسی در دهان، همکاری یا عدم همکاری بیمار نتیجه را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
  • برای درمان تمامی ناهنجاری های دندانی از خفیف تا شدید کاربرد دارد.
  • هزینه ارتودنسی ثابت از نوع متحرک آن کمتر است.

معایب ارتودنسی ثابت

  • به دلیل ثابت بودن اجزای ارتودنسی بر روی دندان ها و مسواک زدن سخت تر دندان ها، به مراقبت بیشتری نیاز است تا دچار پوسیدگی دندان و یا تغییر رنگ دندان ها نشد.
  • ظاهر لبخند افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد و این برای افراد زیادی ناخوشایند است.
  • امکان جابجایی آن هنگام غذاخوردن، مسواک زدن و ... وجود دارد.
  • برنامه غذایی فرد را هنگام استفاده از ارتودنسی محدود می کند.

مزایای ارتودنسی متحرک

  • بریس ها و پلاک های ارتودنسی را می توان هنگام غذاخوردن و مسواک زدن از دهان خارج کرد.
  • به دلیل متحرک بودن و امکان درآوردن آن به مدت حتی کوتاهی، تاثیر منفی بر روی ظاهر فرد ندارد.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان به نسبت ارتودنسی ثابت راحت تر است.
  • نیاز به رعایت رژیم غذایی خاصی نیست.

معایب ارتودنسی متحرک

  • این روش ارتودنسی تنها برای درمان مشکلات و ناهنجاری های خفیف تا متوسط دندانی کاربرد دارد.
  • چون امکان جابجایی آن وجود دارد، می تواند گم شود و یا آسیب ببیند.
  • هزینه ارتودنسی متحرک مخصوصا ارتودنسی اینویزیلاین با پلاک های نامرئی از روش های ثابت بیشتر است.

مراحل ساخت استخر اصولی بخش دوم

۲۸ بازديد

طی ده سال گذشته تا کنون ساخت استخر خانگی، عمومی و حرفه ای در کشور رواج زیادی پیدا کرده و هم اکنون افراد زیادی به دنبال ساخت و پیاده سازی استخر در منازل و ویلاهای خود هستند و در حقیقت تبدیل به یکی از دغدغه اصلی صاحبان منازل شده است.

درست است که ساخت استخر و استفاده از آن بسیار لذت بخش است اما ساخت آن خیلی هم راحت نیست و باید اصول و مراحلی را رعایت کرد. مرحله اول ساخ استخر مشخص کردن مکان قرارگیری آن است و بعد از آن نوبت به طراحی نقشه استخر است که در این مرحله شکل استخر، اندازه و عمق آن مشخص می شود. مرحله بعدی گودبرداری محل استخر و سپس مسطح سازی خاک استخر است.

در ادامه قصد داریم تا بخش دوم مراحل ساخت اصولی استخر را برایتان شرح دهیم، پس با ما همراه باشید.

آرماتور بندی

این مرحله مخصوص استخرهای بتنی است که در آن پس از گودبرداری و تسطیح خاک استخر، آرماتوربندی آغاز می شود. در طی این مرحله از ساخت استخر، کف و دیواره های گودبرداری شده، با شبکه مش آرماتوربندی می شوند. این کار باعث ایجاد شکل و همچنین استحکام استخر شما می شود.

لوله کشی استخر

این مرحله از کار باید توسط یک متخصص لوله کشی استخر انجام شود و هر لوله کشی نمی تواند این کار را انجام دهد. زیرا در صورت نداشتن تجربه و تخصص کافی در لوله کشی استخر، ممکن است کار خراب شود و کل هزینه ای که برای ساخت استخر کرده اید به هدر برود.

سیم کشی استخر

تخصص کافی در ساخت استخر فقط مختص به لوله کشی نیست، بلکه سیم کشی استخر هم باید توسط یک متخصص برق با مهارت و متخصص انجام شود تا از خطرات احتمالی مانند برق گرفتگی و آتش سوزی جلوگیری شود.

بتن ریزی استخر

مرحله بعدی در ساخت استخرهای بتنی و وینیلی، قالب بندی و بتن ریزی استخر در قسمت کف و دیواره های استخر است. در ابتدا کف استخر را سیمان کاری کرده و یک سطح و بستر صاف برای اجرای آرماتور ایجاد می کنیم. سپس بسته به ابعاد استاندارد استخر، آرماتورها را به صورت شبکه هایی در کف و بدنه توسط سیم می بافیم. بعد از اتمام آرماتوربندی، کف استخر را به ضخامت حداقل ۱۵ سانتیمتر بتن با عیار ۳۵۰ ریخته و آن را ویبره میزنیم تا یک سطح صاف ایجاد شود.

برای ساخت استخر و جکوزی استاندارد و اصولی، باید از یک مشاور و پیمانکار ساخت استخر متبحر مشاوره گرفت.

ارتودنسی متحرک و انواع آن را بشناسیم

۲۷ بازديد

با گذشت سالها، افراد روز به روز به زیبایی و سلامت دندان های خود اهمیت بیشتری داده اند و بیشتر سعی در درمان مشکلات خود کرده اند. ارتودنسی دندان یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای درمان مشکلات و ناهنجاری های فک و دندانها است که مشکلاتی مانند نامرتبی دندان ها، فاصله بین دندانی، جلو وعقب بودن فک ها و ... را برطرف می کند.

ارتودنسی دندان به دو دسته کلی ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک تقسیم بندی می شود که هرکدام از اینها نیز خود انواع مختلفی دارند و تشخیص بهترین روش درمان توسط این انواع به عهده متخصص ارتودنسی دندان است.

ارتودنسی متحرک چیست؟

همانطور که از نام این درمان پیداست، امکان جابجایی و خارج کردن دستگاه ارتودنسی توسط بیمار در این روش وجود دارد. پلاک های ارتودنسی متحرک متناسب با فرم دندان های هر فرد قابل گیری شده و سپس در لابراتوار ساخته می شود. ارتودنسی متحرک برای درمان مشکلات و ناهنجاری های خفیف تا متوسط دندانی کاربرد دارد و نمی توان مشکلات شدید را با آن درمان کرد.

مدت زمان ارتودنسی متحرک به عوامل مختلفی مانند نوع و شدت ناهنجاری، سن بیمار و روش درمان دندان های فرد بستگی دارد اما به طور میانگین بین 3 تا 12 ماه طول می کشد.

انواع ارتودنسی متحرک دندان

همانطور که گفتیم ارتودنسی متحرک انواعی دارد که شامل موارد زیر می شود:

الاینرها یا اینویزیلاین

رایج ترین روش ارتودنسی متحرک، ارتودنسی اینویزیلاین است که درمان دندان ها از طریق پلاک های پلاستیکی شفاف ارتودنسی انجام می شود. این ارتودنسی معروف ترین و پرطرفدارترین روش ارتودنسی نامرئی است.

ریتینر ارتودنسی

بعد از گذشتن کامل دوره درمان و به منظور تثبیت درمان ارتودنسی، ممکن است متخصص ارتودنسی استفاده از نگهدارنده یا ریتینر ارتودنسی را برای مدتی به بیمار پیشنهاد دهد.

هدگیر ارتودنسی

هدگیر ارتودنسی نوعی ارتودنسی پیشگیرانه است و برای درمان اختلالات رشد فک در کودکان مانند اوربایت شدید و ... در سن پایین استفاده می شود.

وسیع دهنده کام

وسیع کننده کام نیز نوعی دستگاه ارتودنسی پیشگیرانه در کودکان است که از آن به منظور گسترش دادن فضای کام به ویژه در فک بالا استفاده می شود.

ارتودنسی فانکشنال

این ارتودنسی برای برطرف کردن مشکلات فکی کاربرد دارد و از این دستگاه ارتودنسی به منطور جلو آوردن فک پایین و یا عقب کشیدن فک بالا استفاده می شود. در نتیجه می توان گفت که رایج ترین کاربرد این نوع ارتودنسی متحرک، درمان انحرافات فک، برطرف کردن انواع مشکلات بایت دندان ها مانند اوپن بایت یا اوربایت و سایر ناهنجاری های ناحیه فک است.