آرشیو خرداد ماه 1402

بهترين هاي جهان

لمینت یا کامپوزیت؛ کدام بهتر است؟

۱۳ بازديد

لمینت و کامپوزیت دو روش زیبایی هستند برای بر طرف کردن کجی، بد شکلی، بد رنگی، ترک و لب پر شدن دندان ها و فاصله بین دندانی کاربرد دارند. معمولا افرادی که این مشکلات را دارند در انتخاب یکی از این دو روش دچار تردید می شوند و نمی دانند که لمینت یا کامپوزیت کدام برای آن ها مناسب است.

لمینت دندان چیست؟

روکشی بسیار نازک از جنس سرامیک که همرنگ دندان است، با کمک مواد مخصوصی بر روی سطح دندان نصب می شود.

کامپوزیت دندان چیست؟

روکشی از جنس پلیمر همرنگ دندان است که به طور مستقیم بر روی دندان نصب می شود و عیب های جزئی دندان را اصلاح و بر طرف می کند.

تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان

در ادامه به معرفی تعدادی تفاوت لمینت و کامپوزیت اشاره می کنیم:

جلوه طبیعی تر لمینت به نسبت کامپوزیت دندان

هر دوی این روکش های دندان، همرنگ دندان هستند اما اگر با دقت بررسی کنیم به این نتیجه می رسیم که لمینت دندان به دلیل اینکه نور را همانند دندان طبیعی بازتاب می دهد طبیعی تر از کامپوزیت به نظر می رسد اما کامپوزیت فقط با پلیش دندان براق و طبیعی به نظر می رسد.

مقاومت و استحکام بیشتر لمینت نسبت به کامپوزیت

اگر برای بیمار مقاومت روکش ها در اولویت باشد باید در جواب سوال این کدام این روش ها بهتر است، گفت؛ لمینت دندان بهتر است چون نسبت به کامپوزیت دندان مقاومت بیشتری در برابر ضربه دارد، به همین دلیل ماندگاری بالاتری نسبت به آن دارد.

مقاومت بیشتر لمینت دندان به نسبت کامپوزیت در برابر لکه پذیری

کامپوزیت دندان مستعد تغییر رنگ است و نسبت به رنگ ها حساسیت بیشتری نشان میدهد. برای جلوگیری از تغییر رنگ باید به خوبی از آن ها مراقبت کرد. اما لمینت دندان مقاومت زیادی در تغییر رنگ دارد. در این صورت جواب سوال لمینت یا کامپوزیت کدام بهتر است، کاملا واضح است.

طول عمر بیشتر لمینت دندان نسبت به کامپوزیت

ماندگاری و طول عمر لمینت دندان بین 15 تا 20 سال است حتی در مواردی با مراقبت و نگهداری درست این روش دائمی است، اما کامپوزیت دندان طول عمری بین 5 تا 10 سال دارد. طول عمر روکش ها در انتخاب نوع درمان زیبایی تاثیر دارد و معمولا اغلب افراد لمینت را انتخاب می کنند.

هزینه کمتر کامپوزیت دندان به نسبت لمینت دندان

یکی دیگر از ملاک های انتخاب نوع روکش هزینه آن است. معمولا هزینه کامپوزیت دندان بسیار کمتر از لمینت دندان است. برخی از افراد به دلیل هزینه پایین کامپوزیت ترجیح می دهند این روش را انتخاب کنند. اما برخی دیگر هزینه برایشان مهم نیست و لمینت را ترجیح می دهند.

منبع: bestdentists.ir

آیا پوسیدگی دندان با لمینت امکان دارد؟

۱۶ بازديد

لمینت دندان یکی از روش های زیبایی برای پوشاندن عیب های ظاهری دندان مانند کجی و بد شکلی، بد رنگی، ترک و شکستگی و وجود فاصله بین دندانی است. ممکن است این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا پوسیدگی دندان با لمینت امکان پذیر است؟ یا لمینت از ایجاد پوسیدگی جلوگیری می کند؟

لمینت دندان چیست؟

لمینت دندان روکشی همرنگ دندان و از جنس سرامیک است که برای پوشاندن عیب های دندان به وسیله سیمان یا چسب مخصوصی بر روی سطح دندان نصب می شود. این روکش بسیار نازک، در عین حال مقاومت بالایی دارد.

آیا بعد از لمینت دندان احتمال پوسیدگی دندان وجود دارد؟

به طور کلی مهمترین دلایل ایجاد پوسیدگی در دندان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، تجمع باکتری ها و تشکیل پلاک است. اگر نکات بهداشتی دهان و دندان به خوبی رعایت نشود، دندان طبیعی و دندان لمینت شده به یک اندازه در معرض پوسیده شدن قرار می گیرند.

اما این سوال پیش می آید که آیا پوسیدگی دندان با لمینت امکان پذیر است؟ باید در جواب این سوال گفت که لمینت خود به خود و به تنهایی باعث پوسیده شدن دندان نمی شود و حتی در جلوگیری از ایجاد آن هم کمک نمی کند؛ در واقع هیچ تاثیر مثبت و یا منفی بر روی دندان های بیمار ندارد. اما برخی از افراد از پوسیدگی بعد از لمینت دندان شکایت دارند که لازم است در این مقاله به آن بپردازیم. این پوسیدگی به دو دلیل است که عبارتند از:

نصب نادرست لمینت دندان

اگر به خوبی و توسط دندانپزشک به درستی بر روی دندان نصب شود و هیچ گونه فضای خالی بین دندان و روکش وجود نداشته باشد، احتمال پوسیدگی دندان بسیار کم است.

اما در صورت نصب نادرست و غیر اصولی توسط دندانپزشک بی تجربه و بدون تخصص، ممکن است لمینت به خوبی بر روی دندان قرار نگیرد و یک فضای خالی بین دندان و روکش به وجود بیاید. در این صورت ذرات غذا در فضای مورد نظر گیر می افتند. در این صورت امکان تمیز کردن و رعایت بهداشت وجود ندارد و به مرور با تجمع ذرات غذایی و باکتری در دندان ها پوسیدگی ایجاد می شود.

رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان بعد از لمینت دندان

باید همانند قبل از نصب لمینت، بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کرد. عدم رعایت بهداشت باعث تجمع باکتری ها و جرم می شود و این مورد به همان اندازه که باعث پوسیدگی دندان در حالت عادی می شود، باعث اتفاق افتادن آن بعد از لمینت نیز می شود.

منبع: implantdr.ir

دلایل افتادن لمینت دندان چیست؟

۱۷ بازديد

لمینت دندان یک روکش سرامیکی بسیار نازک است که بر روی دندان نصب می شود و عیوب ظاهری دندان مانند بد رنگی، کجی، شکستگی، ترک خوردگی و فاصله دندانی را می پوشاند. این روکش ها در عین اینکه مقاوم هستند و طول عمری بالایی دارند، اما باز هم امکان شکستن و جدا شدن آن ها وجود دارد.

علت افتادن لمینت های دندان چیست؟

لمینت ها طول عمر بالایی دارند و معمولا بین 15 تا 20 سال ماندگاری دارند، اما ممکن است در برخی از موارد لمینت ها آسیب ببینند و از دندان جدا شوند. در اینجا به برخی از دلایل افتادن لمینت دندان اشاره می کنیم:

طول عمر و میزان فرسودگی لمینت ها

اولین و اصلی ‌ترین علت افتادن لمینت دندان، میزان سن و عمر آن‌ ها است. با گذشت زمان، ممکن است لمینت ها به آرامی از دندان جدا ‌شوند، چون پیوند بین لمینت و سطح دندان پس از چندین سال ضعیف می شود و باعث افتادن یا جدا شدن لمینت می شود.

نصب نامناسب لمینت ها

در صورتی که لمینت به صورت اصولی و درست بر روی دندان نصب نشود و یا چسپی که برای نصب لمینت ها به کار می رود بی کیفیت باشد، بعد از گذشت مدتی اتصال بین روکش ها و دندان شل می شود که در این حالت امکان جدا شدن لمینت از دندان به وجود دارد.

بیشتر بخوانید: هزینه لمنیت دندان در سال 1402

وجود پوسیدگی در دندان

پوسیدگی در دندانی که روکش بر روی آن نصب شده می تواند یکی دیگر از دلایل افتادن لمینت دندان باشد. با ایچاد پوسیدگی دندان دیگر سالم نیست و ممکن است دیگر امکان نگه داشتن روکش ها را نداشته باشد؛ یعنی سطح دندان با گسترش پوسیدگی کم می شود و اتصال بین دندان و روکش از بین می رود.

مراقبت نکردن از لمینت ها

از دیگر دلایل افتادن لمینت دندان بی توجهی و عدم مراقبت از آن ها است. صدمه به لمینت در هنگام فعالیت سنگین، ورزش کردن یا تصادف، جویدن مواد سخت و سفت مانند یخ، شکستن پوست فندق و گردو، جویدن اشیای سخت مانند سر خودکار باعث شکستن و افتادن لمینت ها می‌ شود.

جلوگیری از افتادن لمینت دندان

در بالا دلایل افتادن لمینت دندان را بررسی کردیم، حالا می خواهیم درباره راه های جلوگیری از افتادن روکش ها بحث کنیم. موارد زیر در پیشگیری از شکستن و جدا شدن روکش موثر هستند:

  • کاهش مصرف مواد غذایی که نسبتا سفت و سخت هستند.
  • درمان دندان قروچه
  • استفاده از محافظ دندان در هنگام فعالیت سنگین
  • چکاپ های دوره ای
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • انتخاب دندانپزشک متخصص برای نصب درست روکش ها

منبع: implantdr.ir

معایب و عوارض لمینت دندان چیست؟

۱۸ بازديد

لمینت دندان با وجود اینکه جلوه و زیبایی خاصی به دندان ها می دهد، در کنار مزیت ها و فواید زیاد، مانند سایر روش های درمانی دارای معایب و عوارضی نیز هست که ما در این مقاله سعی می کنیم درباره این موارد بحث کنیم.

لمینت دندان چیست؟

لمینت دندان روکشی نازک از جنس سرامیک است که بر روی سطح خارجی دندان به وسیله چسب یا سیمانی مخصوصی نصب می شود. این روکش ایرادهای ظاهری دندان مانند کجی، بد شکلی، بد رنگی، شکستگی، لب پریدگی و فاصله بین دندانی را  برطرف می کند.

معایب لمینت دندان چیست؟

روکش های لمینتی با وجود مزیت هایی که دارند، یکسری معایب نیز دارند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

عدم برگشت پذیری

تراش دادن دندان یکی از عوارض لمینت دندان است اما برای نصب درست روکش ها تراش ضروری است. در این روش به دلیل تراش دندان امکان برداشتن دائمی لمینت ها وجود ندارد.

عدم ترمیم لمینت دندان

زمانی که عوارض لمینت دندان باعث آسیب به روکش ها می شود و یا روکش ها در اثر ضربه دچار شکستگی می شوند، امکان ترمیم مجدد آن ها وجود ندارد و باید روکش ها تعویض شوند و مجددا روکش جدید نصب کرد.

گران بودن

لمینت دندان کیفیت و مقاومت بالایی دارد و از نظر ظاهری شبیه به دندان های اصلی است، به همین دلیل هزینه و قیمت لمینت دندان بالا است.

عوارض لمینت دندان کدام اند؟

پیامدها و عوراضی که لمینت دندان به دنبال دارد به شرح زیر هستند:

حساس شدن دندان بعد از تراش

در لمینت دندان به دلیل تراش دندان و کاهش ضخامت مینای دندان، احتمال ایجاد حساسیت در دندان ها وجود دارد. این حساسیت بیشتر در قالب حساس شدن دندان ها به سرما و گرما، همچنین حساسیت در هنگام وارد شدن جریان هوا به داخل دهان اتفاق میفتد.

افتادن لمینت دندان

جدا شدن روکش های دندانی از دیگر عوارض لمینت دندان است. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف مواد غذایی سفت و سخت، گاز زدن پوسته بادام، فندق و گردو، نصب نادرست روکش ها توسط دندانپزشک بی تجربه می تواند از دلایل افتادن لمینت دندان باشند.

درد و ناراحتی بعد از نصب لمینت

نصب و قرار دادن روکش ها بر روی دندان، درد به همراه ندارد اما ممکن است برخی از افراد مقداری احساس ناراحتی و درد داشته باشند که با مصرف مسکن بر طرف می شود.

تغییر رنگ لمینت ها

لمینت ها در برابر زرد شدن و تغییر رنگ مقاوم هستند، اما در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان و دهان، مصرف مکرر مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی، مصرف سیگار و قلیان، تغییر رنگ در آن ها صورت می گیرد.

منبع: bestdentists.ir

انواع ارتودنسی دندان را بشناسیم + مراحل انجام ارتودنسی

۵ بازديد

ارتودنسی دندان انواع مختلفی دارد که شامل دسته کلی ارتودنسی ثابت و متحرک می شود. اما همین ارتودنسی ها، خود نیز شامل زیر دسته هایی می شوند که شامل موارد زیر هستند:

  • ارتودنسی سرامیکی
  • ارتودنسی دیمون
  • ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال
  • ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین

مراحل ارتودنسی دندان را به ترتیب بشناسیم

مراحل ارتودنسی در هر فردی به نسبت نوع ناهنجاری دندانی، شدت ناهنجاری، روش درمان و سن بیمار می تواند متفاوت از دیگری باشد. برای مثال مراحل ارتودنسی ثابت و متحرک با یکدیگر فرق دارد و همینطور مراحل ارتودنسی دندان کودکان و بزرگسالان نیز با یکدیگر فرق دارند. اما به طور کلی مراحل ارتودنسی دندان به شرح زیر است:

پیدا کردن یک متخصص ارتودنسی با مهارت و تجربه بالا

قبل از هر چیزی باید به دنبال یک متخصص ارتودنسی خوب در شهر و منطقه خود باشید. به طور مثال اگر در کرج ساکن هستید، پیدا کردن بهترین متخصص ارتودنسی در کرج می تواند ترس شما از درمان را از بین ببرد. در صورتی که این درمان توسط بهترین متخصص ارتودنسی انجام شود، با کمترین درد و ناراحتی و عوارض بهترین نتایج را دریافت خواهید کرد.

معاینه توسط ارتودنتیست و عکسبرداری از دهان و دندان

در جلسه مراجعه، متخصص ارتودنسی دهان و دندانهای شما را به طور کامل بررسی می کند و به منظور اطمینان خاطر از نوع و شدت ناهنجاری، عکسبرداری از دهان و دندان را برای شما تجویز می کند. در صورتی که تصاویر، نشان دهنده هر گونه مشکل اعم از پوسیدگی دندان و … باشد، باید قبل از شروع درمان ارتودنسی رفع شوند.

انتخاب نوع درمان ارتودنسی دندان

انتخاب روش درمان، یکی از مهم ترین مراحل ارتودنسی دندان است. بهترین روش درمانی برای بیمار را متخصص ارتودنسی به توجه به معاینات انجام شده، عکس رادیولوژی دندان، نیاز بیمار و درخواست بیمار مشخص می کند. انواع روش های ارتودنسی دندان شامل ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک است که هر کدام از این روش ها نیز انواع مختلفی دارند.

مراجعات در بازه های مختلف

شما تا پایان طول درمان موظف هستید در بازه های زمانی منظم و تعیین شده به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید تا وضعیت دندان هایتان بررسی شود.

استفاده از نگهدارنده ارتودنسی

برخی از متخصصین ارتودنسی ممکن است پس از پایان درمان ارتودنسی تا مدتی استفاده از نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر را برای بیماران خود تجویز کنند.

کدام مدل ارتودنسی بهتر است؟

هر یک از این روش‌ ها دارای مزایا و معایب خود هستند و هر فرد ممکن است با ناهنجاری ‌ها و مشکلات مختلف در دندان ‌ها و فک خود مواجه باشد.

بهترین رژیم لاغری برای بانوان شیرده

۱۸ بازديد

بسیاری از زنان باردار تصور می کنند که در دوران بارداری به دلیلاینکه بیشتر غذا می خورند و اضافه وزن چشمگیری پیدا می کنند، لازم است تا بعد از زایمان و در دوران شیردهی رژیم لاغری بگیرند. اما لازم به ذکر است که پزشکان از گرفتن رژیم لاغری در دوران بارداری و شیردهی حمایت نمی کنند.

بدن زنان در دوران شیردهی به منظور تولید شیر کافی بیش از 500 کالری در روز نیاز دارد. البته نظر پزشکان این است که رژیم روزانه زنان باردار باید 1800 تا 2200 کالری داشته باشد تا برای بهبود سلامت بدن مادر و کودک کافی باشد.

بهترین رژیم شیردهی چه رژیمی است؟

ایمن و سالم بودن رژیم شیردهی بیش از هر چیزی اهمیت دارد. با استفاده از یک رژیم اصولی و سالم است که مادر می تواند مواد مغذی مورد نیاز کودک را تامین کند و در کنار آن سلامتی خود را نیز به خطر نندازد. شما با رعایت نکات زیر، در یک رژیم شیردهی می توانید کاهش وزنی اصولی را تجربه کنید که هم برای شما و هم کودکتان مناسب باشد:

کاهش مصرف کربوهیدرات ها

محدود کردن مصرف کربوهیدرات ها می تواند باعث کاهش وزن در دوران شیردهی شود. البته با مصرف میوه، سبزیجات و پروتئین ها باید جای خالی کربوهیدرات ها را پر کنید. همان طور که گفتیم روزانه حداقل 1800 کالری باید دریافت کنید و قبل از شروع هر گونه رژیم لاغری در این دوران با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین رژیم و برنامه غذایی را در ابن دوران به شما تجویز کند.

به میزان کافی آب بنوشید

در دوران شیردهی باید بدن شما کاملا هیدراته باشد و دچار کم آبی نشود. نوشیدن حداقل 9 لیوان آب در این دوران توصیه می شود، پس سعی کنید همیشه یک بطری آب را در کنار خود داشته باشید.

نرمش کنید

با مشورت پزشک خود می توانید نرمش های آرام و آهسته را شروع کنید. اصولا پزشکان انجام 20 الی 30 دقیقه ورزش هایی مثل یوگا، پیاده روی و … بعد از زایمان را مفید می دانند.

هیچ کدام از وعده های غذایی را حذف نکنید

در طول رژیم شیردهی به هیچ عنوان نباید هیچ کدام از وعده های غذایی خود را حذف کنید؛ چرا که حذف وعده های غذایی باعث کاهش متابولیسم و انرژی بدن می شود و نتیجه عکس بر لاغری دارد.

گرفتن رژیم لاغری سریع ممنوع

رژیم های لاغری سریع در هیچ دورانی به خصوص دوران شیردهی و بارداری به هیچ عنوان به بانوان توصیه نمی شوند.

روش های خروج از استپ وزن را بشناسیم

۱۷ بازديد

ممکن است در مسیر لاغری و تناسب اندام، بعد از دوره ای کاهش وزن با سرعت خوب و مناسب، به یکباره بدون اینکه خطایی از شما سر زده باشد، ماشین لاغری شما ایست کند و دچار استپ وزن شوید. برای مقابله با استپ وزن و شکست آن لازم است تا اقداماتی را انجام دهید. ما قصد داریم تا در این مقاله به معرفی روش های شکست استپ وزنی بپردازیم.

راه حل خروج از استپ وزن چیست؟

برای شکست استپ وزن می توان اقدامات زیر را انجام داد:

گرفتن رژیم فستینگ

رژیم فستینگ یا روزه داری متناوب یکی از روش های شکست استپ وزن است. این رژیم به این شکل است شما درست مانند موقعی که روزه هستید 16 ساعت نباید چیزی بخورید و در 8 ساعت باقی مانده می توانید غذا بخورید.

کاهش مصرف کربوهیدرات ها

با رژیم های کم کربوهیدرات مثل رژیم کتوژنیک می توانید به مبارزه استپ وزن بروید. طبق یکی از تحقیقات انجام شده که افرادی که روزانه حداکثر 50 گرم کربوهیدرات مصرف می کنند، به نسبت افرادی که از رژیم های لاغری سنتی استفاده می کنند، کاهش وزن بیشتری را تجربه می کنند.

عدم حذف مصرف پروتئین ها

مصرف پروتئین ها باعث افزایش سوخت و ساز بدن تا 100 کالری می شود. همچنین به دلیل اینکه پروتئین ها خاصیت سیرکنندگی دارند در صورت مصرف آنها شما در طول روز کالری کمتری مصرف می کنید.

یادداشت کردن کالری های مصرفی

طبق مطالعات انجام شده بیشتر افراد به حجم غذا توجه می کنند و به کالری غذاها توجه چندانی ندارند. شما با یادداشت کردن میزان کالری مصرفی در روز می توانید از استپ وزن جلوگیری کنید.

افزایش فعالیت بدنی

افزایش فعالیت بدنی بدون شک می تواند استپ وزنی شما را شکست دهد. با کاهش وزن، میزان سوخت و ساز بدن هم کاهش پیدا می کند، با انجام ورزش به خصوص ورزش های قدرتی می توانید از کاهش متابولیسم پایه بدن و استپ وزن جلوگیری کنید.

مصرف فیبر بیشتر

انواع فیبرها به خصوص فیبرهای محلول باعث می شوند که حرکت غذا در لوله های گوارشی کاهش پیدا کند و همین موضوع باعث سیری زودرس شما می شود. توصیه متخصصین تغذیه این است که روزانه 30 گرم فیبر از منابع مختلف مثل میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و ... به دست بیاورید.

مدیریت کردن استرس خود

استرس باعث افزایش هورمون کورتیزول در بدن می شود که این هورمون یکی از دلایل تجمع چربی ها در ناحیه شکم است؛ بنابراین اگر دائما دچار استرس و اضطراب می شوید به فکر راه درمان آن باشید.

رژیم لاغری 7 روزه و معروف ترین نوع آن

۱۷ بازديد

برای همه ما حداقل یک بار پیش آمده است که یک هفته یا یک ماه دیگر به مهمانی یا مجلس خاصی دعوت شده ایم و لازم است تا در این مدت زمان کم یک رژیم لاغری سریع بگیریم. یک کاهش وزن استاندارد به این صورت است که فرد تا یک کیلوگرم در هفته وزن کم می کند. کاهش وزن بیش از یک کیلو در یک هفته ممکن است سلامتی شما را به خطر بیندازد، اما گاهی شما مجبور هستید که در یک هفته خیلی سریع و به میزان زیادتری وزن کم کنید.

خیلی از افراد به غلط رژیم های لاغری سریع را با رژیم های خطرناک و غیراصولی اشتباه می گیرند. این در حالی است که  لاغری سریع در صورتی که درست و اصولی باشد، هیچ آسیبی به بدن وارد نمی کند.

ویژگی یک رژیم لاغری اصولی

در صورتی که یک رژیم لاغری اصولی و سالم گرفته باشید و ورزش را نیز در کنار آن داشته باشید، بدون نیاز به حذف وعده غذایی و ایجاد مشکلی می توانید یک کاهش وزن طبیعی داشته باشید. خیلی مهم است که یک روش درست را برای کاهش وزن و لاغری پیدا کنید و به هیچ عنوان به سراغ مکمل ها و قرص های لاغری نروید؛ مگر به توصیه پزشک.

رژیم لاغری 7 روزه

مهم ترین نکته ای که درباره رژیم لاغری اصولی باید در نظر داشته باشید این است که به هیچ عنوان نباید در طی رژیم، وعده های غذایی شما حذف شود. یکی از رژیم های لاغری معروف رژیم لاغری 7 روزه است؛ اما آیا این رژیم یک رژیم اصولی است؟

یکی از معروف ترین انواع رژیم لاغری 7 روزه، رژیم جنرال موتورز است که یک رژیم مناسب برای فصل بهار و تابستان است. زیرا برنامه غذایی این رژیم سرشار از میوه های متنوع است که در این فصول دسترسی به میوه ها آسان تر است. این رژیم یک رژیم مناسب برای افرادی است که قصد لاغری سریع در مدت زمان کوتاهی دارند؛ این رژیم مدعی است که در طول 7 روز 7 کیلو از وزن شما را کم می کند. اما این رژیم یک رژیم لاغری اصولی نیست و پس از قطع آن بازگشت وزن خواهید داشت.

قوانین رژیم 7 روزه جنرال موتورز به شرح زیر است:

  • روزانه 8 الی 12 لیوان آب میل کنید.
  • در سه روز اول رژیم ورزش کردن ممنوع است.
  • مصرف انواع لوبیا در طول این رژیم ممنوع است.
  • هر روز باید سوپ مخصوص جنرال موتورز میل کنید.

ارتودنسی متحرک چیست؟ هزینه ارتودنسی متحرک چقدر است؟

۳ بازديد

به طور کلی می توان گفت که خود ارتودنسی یک شاخه تخصصی در رشته دندانپزشکی است. اقداماتی که در این شاخه انجام می شود شامل ارزیابی، تشخیص و اصلاح یا درمان مشکلات مختلف دندانی مانند کج و ناصاف بودن، شلوغی دندان ها، جلو بودن یکی از فک ها و . است. با پیشرفت روز به روز علم مخصوصا در صنعت دندانپزشکی، انواع مختلفی از این درمان به وجود آمده است و با توجه به نیازهای بیمار از هر یک از آنان استفاده می شود. دسته بندی کلی ارتودنسی دندان شامل ارتودنسی متحرک و ثابت می شود، که هر کدام از آنها نیز مدل ها و انواع مختلفی دارند.

در این مقاله قصد داریم تا درباره نوع متحرک این نوع درمان توضیحاتی را در اختیارتان قرار دهیم.

ارتودنسی متحرک و مزایای آن

ارتودنسی متحرک همانطور که از نامش پیداست، به شما این امکان را می دهد که هنگام غذا خوردن و یا مسواک زدن، دستگاه ارتودنسی را از دهان خود خارج کنید. رایج ترین نوع ارتودنسی متحرک با نام ارتونسی اینویزیلاین و نامرئی شناخته می شود که از یک قالب و پلاک پلاستیکی تشکیل شده است که به طور منحصر به فرد برای دندان های هر فرد ساخته می شود و در دهان قرار می گیرد.

ارتودنسی متحرک معمولا برای درمان و اصلاح مشکلات جزئی در دندان ها و فکین به کار می رود و برای ناهنجاری های شدید کاربردی ندارد. این دستگاه به آرامی دندان ‌ها را تحت فشار قرار داده و آنها را به نرمی و به آرامی به جایگاه مطلوب منتقل می ‌کند تا به حالت طبیعی و ایده‌ آل برسند.

مزایای ارتودنسی متحرک درمان دندان

  • هزینه مقرون به صرفه: در مقایسه با دیگر روش‌ ها، ارتودنسی متحرک هزینه کمتری دارد و برای افرادی که به دنبال راهکاری اقتصادی برای اصلاح دندان ‌ها هستند، گزینه مناسبی است.
  • آسانی در تمیز کردن: امکان خروج بریس از دهان، این روش را برای تمیز کردن و بهداشت دهان مناسب می ‌کند.
  • ظاهر بهتر نسبت به ارتودنسی ثابت: ارتودنسی متحرک دارای ظاهری بهتر و کمتر مشخص نسبت به ارتودنسی ثابت است، که این امر خصوصا برای افرادی که به زیبایی درمان حساس هستند، جذاب است.

هزینه ارتودنسی متحرک چقدر است؟

می دانیم که هزینه ارتودنسی دندان برای افراد میزان یکسان و ثابتی نیست و با توجه به مشکل و شدت آن و نوع دستگاه ارتودنسی انتخاب شده، قیمت تمام شده ارتودنسی دندان میزان متفاوتی خواهد بود. هزینه ارتودنسی متحرک برای هر فک بین ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان (ده میلیون تومان) تا ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان (ده میلیون تومان) با توجه به نوع روش و درمان مورد نیاز متغیر است.

همه چیز درباره ارتودنسی با الاینرهای شفاف

۲۱ بازديد

ارتودنسی انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها در شرایط متفاوتی استفاده می شوند. افرادی که نمی خواهند به دلایل مختلفی مانند موقعیت اجتماعی و کاری خود، دستگاه ارتودنسی در دهانشان قابل مشاهده باشد، یکی از انواع ارتودنسی دندان با نام ارتودنسی شفاف برایشان مناسب است.

ارتودنسی شفاف چیست؟

ارتودنسی شفاف یا الاینر شفاف، نوعی ارتودنسی متحرک است که در آن از پلاک های پلاستیکی شفاف و بی رنگی برای منظم کردن دندان ها استفاده می شود و در آن خبری از براکت و سیم ارتودنسی نیست. این پلاک ها به دلیل شفاف بودن، قابل مشاهده نیستند و هر زمان که لازم باشد می توان آن ها را از دهان خارج کرد. اما لازم به ذکر است که این پلاک های شفاف را حداکثر 2 ساعت در روز می توان از دهان خارج کرد. زیرا در صورت قرار نداشتن مداوم آنها بر روی دندان ها، طول درمان ارتودنسی طولانی تر می شود.

ارتودنسی شفاف برای چه کسانی مناسب است؟

پلاک های شفاف برای افرادی که مشکلات شدید دندان و فک دارند اصلا مناسب نیستند، اما برای افرادی که دارای مشکلات خفیف تا متوسط دندانی و فک هستند، کاربرد دارند:

  • جلو بودن دندان های فک بالا نسبت به دندان های فک پایین (اوربایت)
  • وجود فاصله بین دندان بالا و پایین در حین بسته شدن دندان (اوپن بایت)
  • جلو بودن دندان های فک پایین نسبت به دندان های فک بالا (آندر بایت)
  • شلوغی جزئی در دندان ها
  • وجود فاصله بین دندانی

مزایای ارتودنسی شفاف

این نوع ارتودنسی دارای مزایای زیادی است که در زیر به مهم ترین آن ها اشاره کردیم:

  • نامرئی بودن آن، مهمترین مزیت این روش است.
  • به راحتی می توان پلاک ها را در زمان غذا خوردن، مسواک زدن یا مراسمات خاص در آورد و دوباره در دهان قرار داد.
  • در این روش امکان عکسبرداری از دندان ها، سفید کردن آن ها، سایر درمان ها مانند ترمیم و عصب کشی دندان ها وجود دارد.
  • مراقبت از دهان و دندان و رعایت بهداشت در ارتودنسی شفاف آسان است.
  • دوره درمان در این روش کوتاه تر است.

معایب الاینرهای شفاف

این روش مانند دیگر روش ها معایبی نیز به دنبال دارد که عبارتند از:

  • این روش برای درمان مشکلات شدید دندانی و فک مناسب نیست.
  • این روش به عنوان ارتودنسی کودکان گزینه مناسبی نیست.
  • برای افرادی که عفونت لثه دارند، استفاده نمی شود.
  • امکان گم شدن آن در زمان خارج کردن پلاک ها از دهان وجود دارد.
  • باید به مدت 22 ساعت در شبانه روز در دهان باشند تا نتیجه موثری داشته باشد.
  • درمان با این روش به همکاری بیمار بستگی دارد. در صورت عدم همکاری و بی توجهی در استفاده از پلاک ها توسط بیمار، دوره درمان طولانی تر می شود.

منبع: bestdentists.ir