آرشیو اسفند ماه 1399

بهترين هاي جهان

فوايد استفاده از بهبوددهنده نان لواش

۲۵ بازديد

بهبود دهنده نان لواش ماده اي است كه با منعطف كردن خمير و بالا بردن استقامت آن در تمامي مراحل توليد نان، باعث بهبود كيفي نان توليد شده مي شود. بهبود دهنده ها اين امكان را به نانوا مي دهند كه محصولاتي با شكل و حجم مطلوب تر و با قابليت تازگي و ماندگاري بيشتر تحويل مشتريان دهد.

عمدتا بهبوددهنده ها در خميرهايي كه داراي خميرمايه هستند، استفاده مي شوند و به ازاي هر يك كيلو خمير حدود  ۴ الي ۶ گرم بهبود دهنده اضافه ميشود. برخي از بهبود دهنده ها به فرم ژل بوده و غلظت بالاي مونو گليسيريد موجود در آنها باعث ثبات و استحكام بالاي خمير شده و بافتي يكدست از خمير ايجاد ميكند، نرمي بيشتر، عدم بيات شدن نان و زمان ماندگاري بيشتر از جمله مزاياي استفاده از اين نوع بهبوددهنده نان لواش محسوب مي شوند.

برخي ديگر به شكل پودري بوده و به علت غلظت بالايي كه دارند بسيار پر فروش و مقرون به صرفه هستند و باعث ايجاد بافتي نرم و مطلوب در نان ميشوند، بهبود فرايند پخت، نرمي و تازگي و ماندگاري نان از مزيت هاي فوق العاده ي استفاده از  بهبوددهنده نان لواش مي باشند. اين نوع پودر براي نانهاي سنتي از جمله نان لواش و سنگك بسيار مناسب و به صرفه مي باشد.

امروزه بيشتر نانواها از كيفيت بد و سستي آردها ناراضي هستند. پس راه حل چيست؟ بهبود دهنده ها تركيباتي هستند كه از سستي آرد ممانعت كرده و باعث كيفيت بالاي نان مي شوند. با اضافه كردن بهبوددهنده نان لواش، حجم نان به طور قابل توجهي افزايش يافته و تازگي و ماندگاري بيشتري خواهد داشت، در ضمن نان طعم بهتر و خوشمزه تري هم خواهد داشت.

بيشتر بخوانيد :

چرا بايد از بهبود دهنده نان لواش استفاده كرد؟

خاصيت الاستيكي بودن نان يا همان كش آمدن و سفت شدن نان پس از ۱ روز، مرتبط با زمان ماندگاري آن است كه با افزودن بهبوددهنده نان لواش اين مشكل برطرف مي شود و نان حالت ترد و خوشمزه به خود مي‌گيرد.

بهبود دهنده ها داراي اثرات منحصر به فردي در تهيه انواع نان ها هستند با اينكه  تمام بهبود دهنده ها به منظور رفع عيوب نان به خمير اضافه مي شوند اما همه آنها كاربرد و اثرات يكسان و مشابهي هم ندارند و برخي از آن ها كاملاً برعكس برخي ديگر اثر مي‌گذارند. لذا پيش از استفاده، حتما در رابطه با عملكرد هر كدام از آنها اطلاعاتي كسب نماييد. به عنوان مثال ممكن است بهبود دهنده اي باعث تقويت خمير شود در حالي كه يك نوع ديگر استحكام خمير را كاهش  دهد.

منبع : جهان شيمي

نحوه سنجش عيار طلا به چه صورت است؟

۲۳ بازديد

عيارسنجي طلا به روش‌هاي مختلف انجام مي‌شود كه شامل عيارسنجي با سنگ محك، استفاده از دستگاه اسپكتروفتومتر و روش كوپلاسيون است.

۱. عيارسنجي طلا با سنگ محك و تيزآب سلطاني

رايج‌ترين روش سنجش عيار طلا، روش سنتي است. به اين صورت كه طلا را روي سنگ كوارتز يا سنگ محك مي‌كشند. سپس به اندازه يك قطره بسيار كوچك از تيزاب سلطانيِ عيار شده را روي آن مي‌ريزند:

اگر فلز واكنش نشان نداد يعني عيار آن با عيار تيزآب يكي است.

اگر كمرنگ شد، يعني عيار فلز  پايين‌تر از عيار تيزآب است.

اگر خط طلا از روي سنگ محك به طور كلي از بين رفت يعني آن فلز، طلا نيست يا عيار بسيار پاييني دارد.

احتمالا برايتان سوال پيش آمده كه عيار تيزآب سلطاني چيست؟ تيزآب سلطاني همان اسيد نيتريك خالص است كه با اصطلاح عاميانه‌ي جوهر شوره هم از آن ياد مي‌شود. با اضافه يا كم كردن جوهر نمك به آن مي‌توان خاصيتش براي سنجش عيار طلا را تغيير داد. مثلا براي سنجش طلاي ۱۸ عيار، ۵۰ سي‌سي جوهرنمك و ۳۰ سي‌سي تيزآب سلطاني را با هم تركيب مي‌كنند. به اين فرايند اصطلاحا مي‌گويند تيزآب عيارشده يا اسيد عيارشده

بيشتر بخوانيد :

۲. عيارسنجي طلا با كليد شاخص (كليد شاهد)

كليد شاخص يا كليد شاهد، در واقع نمونه‌هاي از عيارهاي مختلف طلا هستند كه براي سنجش خلوص مصنوعات طلا مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اين روش به ترتيب زير انجام مي‌شود:

طلا را روي سنگ محك مي‌كشند.

كليد شاخص را نيز روي سنگ محك مي‌كشند.

خطوط برجا مانده از طلا و كليد شاهد را با هم مقايسه مي‌كنند و به اين ترتيب عيار طلا مشخص مي‌شود.

نحوه سنجش «عيار طلا» با دستگاه اسپكتروفتومتر و كوپلاسيون كمي پيچيده‌تر است و فقط توسط متخصص‌ها انجام مي‌شود. مثلا در روش تعيين با دستگاه اسپكتروفتومتر مقدار مشخصي از طلا را در تيزاب سلطاني حل مي‌كنند. سپس با مقايسه‌ي استانداردهاي مختلف و با كشيدن منحني، عيار فلز موردنظر را معين مي‌كنند.

منبع : طلا فروشي انلاين كيش طلا

درباره مزاياي ايمپلنت دندان بيشتر بدانيد

۲۶ بازديد

همانطور كه در مطالب قبلي اشاره شد بسياري از افراد براي حل مشكلات دهان و دندان خود مي‌توانند روي ايمپلنت حساب كنند كه اين به دليل وجود مزاياي بسيار ايمپلنت است كه چند مورد از آن به شرح زير مي‌باشد:

ايمپلنت غذا خوردن را ساده‌تر مي‌كند

بر خلاف ساير گزينه‌هاي درماني دندانپزشكي، ايمپلنت كاري مي‌كند كه شما بتوانيد از تجربه بسيار طبيعي و رضايت‌بخش جويدن لذت ببريد. شما مجبور نيستيد در هنگام غذا خوردن مراعات‌هاي خاصي انجام دهيد. در حالي كه پروتزها و دندان مصنوعي‌هاي سنتي اغلب در دهان مي‌لغزند و بدين صورت لذت بردن از جويدن را دشوار مي‌كنند. اما عملكرد ايمپلنت‌ها مانند دندان‌هاي طبيعي است و به افراد اجازه مي‌دهند تمام غذاهاي مورد علاقه خود را بدون هيچ گونه تلاش اضافي يا احساس درد بخورند.در مورد ايمپلنت‌ها حساسيت دندان‌ها، و نيرويي است كه مي‌توانيد در هنگام خوردن و گاز گرفتن وارد كنيد تقريبا همانند فردي است كه تمامي دندان‌هايش طبيعي است. ايمپلنت قطعا باعث مي‌شود كه نيروي گاز گرفتن و جويدن غذاها بيشتر از فشاري باشد كه فردي با دندان مصنوعي‌هاي سنتي مي‌تواند اعمال كند.

ايمپلنت جايگزيني ريشه‌ دندان‌هاي از دست رفته مي‌شود

هنگامي كه يك دندان را از دست بدهيد، جايي كه ريشه در آن قرار داشت خالي مي‌ماند. متأسفانه، اكثر گزينه‌هاي جايگزين كردن دندان فقط روي جايگزين كردن تاج دندان  تمركز دارد. ايمپلنت دندان  قسمت‌هايي از دندان كه ديده نمي‌شوند - يعني ريشه‌ها و يا سطوح زيرين را نيز مورد توجه قرار مي‌دهد.ريشه دندان‌ها به فك متصلند، به همين دليل است كه مي‌توانند دندان را در جاي خود نگه دارند - مثل ريشه‌هاي يك درخت. ايمپلنت‌ها طوري در دهان قرار داده مي‌شوند كه به استخوان متصل مي‌شوند، طوري كه انگار ريشه دندان در فك وجود دارد. اين مساله فك را تحريك كرده و باعث مي‌شود بافت جديدي در اطراف ايمپلنت به وجود بيايد و در نتيجه پيوند طبيعي بين استخوان و فلز ايجاد مي‌شود. بدون وجود ايمپلنت در موقعيت ريشه دندان، به تدريج استخوان فك حجم و چگالي خود را در طول زمان از دست خواهد داد.

ايمپلنت‌ها مي‌توانند به محافظت از دندان‌هاي سالم كمك كنند

هنگامي كه يكي از دندان‌هاي خود را از دست بدهيد، يكي از روش‌هاي جايگزين كردن آن دندان كه بطور گسترده‌اي استفاده مي‌شود بريج كردن دندان است. در اغلب موارد در اين روش، براي اين كه تعادل مناسبي بين بريج و دندان‌هاي ديگر ايجاد شود، بخش‌هايي از دندان‌هاي مجاور سالم برش و تراش داده مي‌شوند. اما امروزه با كمك روش ايمپلنت‌ دندان، مي‌‌توانيد روي خود ايمپلنت تاج و يا بريج را قرار دهيد و نيازي به تراش دادن يا اسيب رساندن به دندان‌هاي ديگر به خاطر وضعيت و مشكل يك دندان نيست. با ايمپلنت دندان، دندان‌هاي سالم، از انجا كه دستكاري نمي‌شوند، سالم باقي مي‌مانند و درعين حال، پايه اي در استخوان فك براي پشتيباني از هر پروتز دنداني كه قرار است آن را به دهان خود اضافه كنيد، ايجاد شده و ان را محكم در جاي خود نگه مي‌دارد.

عصب كشي دندان شيري كودكان

۲۹ بازديد

عصب‌كشي دندان يك روش درمان موثر و بي‌خطر براي متوقف كردن انواع مختلف درد دندان و حفظ دندان‌هاي آسيب‌ديده به خاطر پوسيدگي يا ساير مشكلات احتمالي مانند آن مي باشد. ما قبلا درباره اين فرآيند، مطلبي تحت عنوان عصب كشي دندان منتشر كرده ايم كه مي توانيد با مراجعه به اين مطلب از مراحل و سوالاتي كه راجع به عصب كشي دندان داريد، مطلع شويد.

دندان‌هاي شيري كودكان معمولاً بين سنين ۶ تا ۱۲ سالگي مي افتند. با اين وجود دلايل خوب و درستي براي استفاده از روش‌هاي درمان مناسب جهت حفظ دندان‌هاي شيري وجود دارد. بهتر است كه به جاي كشيدن دندان‌هاي شيري آسيب‌ديده يا دندان هايي كه دچار عفونت شده اند، از عصب‌كشي و ساير روش‌هاي درمان مناسب براي حفظ آن‌ها استفاده شود.

بيشتر بخوانيد :

 دندانپزشك خوب براي زنان باردار

به اين نكته توجه داشته باشيد كه دندان‌هاي شيري عملكردي مشابه دندان‌هاي دائمي دارند و به اين ترتيب از بين رفتن يكي از آن‌ها مي‌تواند مشكلات مشخص براي صحبت كردن و غذا خوردن فرد به وجود آورد. علاوه بر اين، دندان‌هاي شيري داراي كاركرد مهم ديگري نيز مي باشند. اين دندان‌ها براي رشد مناسب دندان‌هاي دائم و جايگيري صحيح دندان هاي دائمي، نقش به سزايي دارند. به اين ترتيب در صورت از بين رفتن دندان‌هاي شيري، همواره احتمال دارد فرآيند رشد و جايگزيني دندان‌هاي دائم در دهان با مشكل روبه رو شوند و مسائلي همچون كج شدن دندان‌هاي دائم، رشد در محل نامناسب يا ازدحام دندان‌ها در دهان به خاطر عدم وجود فضاي كافي بر روي فك، براي فرد ايجاد شود. اين شرايط مي‌تواند مشكلاتي را در ارتباط با نامرتبي دندان‌ها در دهان ايجاد نمايد كه درمان آن‌ها نيازمند استفاده از روش‌هاي درمان ارتودنسي در آينده خواهد بود.

چنانچه پوسيدگي دندان كودك عميق باشد، ولي آبسه اي ايجاد نشود عصب كشي دندان شيري با خارج كردن پالپ و ترميم آن (عمل پالپوتومي) صورت مي پذيرد. ترميم دندان هاي شيري و ماندگاري آن حتي براي چند سال به جويدن و هضم غذا و رشد كودك و تكامل عضلاني و فكي صورت كودك كمك شاياني مي كند.

منبع : كلينيك دندانپزشكي كودكان تهران

رفرنس : كلينيك دندانپزشكي جنت آباد

فوايد فلورايد درماني دندان

۲۳ بازديد

شروع دوباره معدني شدن دندان:

با كاربرد غلظت كنترل شده اي از فلورايد، دندان هايي كه داراي پوسيدگي هاي اوليه هستند، شانس دوباره معدني شدن يا رمينراليزاسيون را پيدا مي كنند.

افزايش مقاومت در برابر اسيدها:

با شروع روند دوباره معدني شدن دندان ها، آن ها در مقالبل حمله ي اسيد مقاوم تر شده و احتمال پيشرفت پوسيدگي دندان به طور قابل توجهي كاهش مي يابد.

خنثي شدن اسيديته ي محيط دهان:

بعد از درمان با فلورايد، يون هاي فلورايد در بزاق دهان باقي مي مانند. حضور آن ها اسيديته ي دهان را خنثي كرده و آن را به ميزاني مي رساند كه ديگر سبب آسيب به مينا نمي شوند.

مواردي كه استفاده از فلورايد ضروري تر به نظر مي رسد :

زماني كه شيارهايي عميق روي سطح جونده وجود دارند كه ممكن است در زمان جويدن با حساسيت نيز همراه باشند.

در مواردي كه سطوح دندان ها در اثر تحليل لثه به محيط دهان باز مي شوند و داراي حساسيت هستند.

هنگامي كه به دنبال بعضي از درمان ها و يا داروهاي پزشكي جريان بزاق كاهش يافته است.

زماني كه در تاريخچه ي اخير دنداني، دندان ها دچار پوسيدگي بوده اند.

زماني كه فرد تعدادي روكش، بريج و يا براكت هاي ارتودنسي در دهان دارد. فلورايد در كاهش ريسك پوسيدگي در اين موارد كاملا موثر است.

بيشتر بخوانيد :

دو روش كلي استفاده از فلورايد

۱- روش سيستميك

افزودن فلورايد به آب آشاميدني بهترين روش پيشگيري از پوسيدگي است كه ميزان متوسط آن براي كاهش پوسيدگي ۰.۷ تا ۱.۲ PPM‌ است.

غذاهاي دريايي، چاي سبز و چاي سياه منابع غني از فلورايد هستند. همه سبزيجات به صورت خام يا نيمه پخته داراي فلورايد هستند ولي در صورت دريافت حرارت بالا، فلورايد خود را از دست مي‌دهند.

۲- روش موضعي

استفاده از فلورايد در مطب: ‌دندانپزشك محلول ژل يا وارنيش (پوشش محافظ عموما رنگي) غليظ شده فلورايد را بر اساس محل و شدت پوسيدگي به كار مي‌برد. فلورايدتراپي در مطب در افراد فاقد پوسيدگي يا داراي پوسيدگي خفيف هر يك ماه يكبار انجام شده و در پوسيدگي متوسط و شديد، فواصل مصرف آن كمتر است.

استفاده از فلورايد در منزل: خمير دندان‌هاي حاوي فلورايد بي‌شك شايع‌ترين و وسيع‌ترين روش استفاده از فلورايد موضعي است. توصيه مي‌شود در كودكان بالاي ۳ سال از اين گونه خمير دندان‌ها استفاده شود. اين خميردندان‌ها در كودكان زير ۶ سال بايد با نظارت والدين و با احتياط مصرف شود (به اندازه يك نخود).

در كنترل پوسيدگي فلورايد ماده اي لازم است، اما كافي نيست

بايد به خاطر داشت كه فلورايد به تنهايي قادر نخواهد بود مانع ايجاد پوسيدگي دندان ها شده و آن را كنترل كند.

مسواك و نخ زدن مرتب و روزانه، كاهش ميان وعده هاي شيرين و جايگزين كردن قند ساكاروز (قند پوسيدگي زا) با قند مفيد زايليتول ( قند پيشگيري كننده از پوسيدگي ) و چكاپ هاي دوره اي منظم عواملي هستند كه همراه با فلورايد سدي محكم در برابر پوسيدگي بوجود مي آورند.

منبع :

كلينيك دندانپزشكي زيبايي آرتمان

رفرنس : https://www.donya.dental/

 

آيا ارتودنسي واقعا مي تواند باعث ميگرد و سردرد شود؟

۲۹ بازديد

پاسخ كوتاه بله است. داشتن سردرد و حتي سردردهاي ميگرني ناتوان كننده مي تواند يكي از عوارض احتمالي و نتيجه درمان ارتودنسي باشد. اين درد غالبا بايد از سوي بريس هاي ارتودنسي ثابت باشند. زماني كه متخصص ارتودنسي دستگاه هاي ارتودنسي ثابت را به صورت فشرده و محكم به دندان ها متصل كند امكان دارد كه بيمار دچار سردرد شود.

محكم بسته شدن براكت ها و سيم قوس دار ارتودنسي مي تواند نه تنها به دندان ها كه به بقيه صورت، گردن و سر منتقل ميشود و حتي در گاهي اوقات ميتواند به دور چشم و اطارف شقسقه ها نيز برسد.

آيا تجربه ميگرن در ارتودنسي طبيعي است؟

داشتن اين نوع درد طبيعي است، هرچند كه فوق العاده نادر است. درد ميگرن در ارتودنسي بر اثر علل و عوامل مختلفي به وجود مي آيد و بسته به نوع علت پيش آمده درمان و تسكين آن نيز ممكن است متفاوت باشد. در ادامه با برخي از رايج ترين علل ارتودنسي ميگرن آشنا خواهيد شد.

بيشتر بخوانيد :

·         ارتودنسي سريع

·         ارتودنسي كودكان

شايعترين علت ميگرن طي درمان ارتودنسي دندان

ميگرن و سفت بسته شدن بريس هاي ارتودنسي

اولين و محتمل ترين علت انواع سردرد، مخصوصا ميگرن، در طول ارتودنسي دندان محكم بسته شدن بريس ارتودنسي يا اجزاي آن است. اگر براكت، سيم و ساير بخش هاي يك بريس به سختي و محكم توسط متخصص ارتودنسي بسته شده باشد به اعصاب دندان ها، لثه و صورت فشار وارد ميشود. نتيجه تحت فشار قرار گرفتن اعصاب صورت مي تواند حتي خود را در استخوان نشان دهد و شما شاهد درد استخوان نيز  شويد. مجموع اين فشارهاي وارده به اعصاب در نهايت به صورت سردرد وميگرن در بخش هايي از سر قابل حس است.

ميگرن ناشي از كاهش آب بدن در طب ارتودنسي دندان

وقتي در داخل دهان خود دستگاه هاي ارتودنسي متحرك دندان داريد، دهان بيشتر باز مي شود و بنابراين بيشترين ميزان نفس كشيدن و ورود و خروج هوا دهان شما خواهد بود. مساحت دندان هاي شما اكنون با وجود بريس ها بزرگتر است و اين ممكن است باعث شود كه بستن دهان برايتان سخت باشد. اين موضوع باعث مي شود كه دهان شما خيلي زود خشك شود. خشكي دهان به نوعي نشان دهنده كم آبي بدن نيز هست. كم آبي به نوبه خود باعث بروز علائمي مانند سردرد و ميگرن مي شود. بنابراين اگر بريس ارتودنسي شما سفت بسته نشده است ممكن است با كم آبي بدن مواجه باشيد.

ميگرن ناشي از اسپيسر ارتودنسي Spacers

اسپيسر وسيله كوچك و گرد ارتودنسي است كه مابين دندانهاي آسياب و پيش قرار مي گيرد و به اين ترتيب فضايي بين اين دندان ها ايجاد مي شود. اين وسيله گاهي اوقات براي اطمينان از موفقيت در درمان ارتودنسي ضروري است و بسيار دردناك است. احساس مي كنيد يك لاستيك به ضخامت يك سانتي متر يا كليپ فلزي بين دندان هاي شما گير كرده است. اين درد به راحتي مي تواند به گونه، فك، پشت گوش و پيشاني شما منتقل شده و حتي باعث ميگرن شود.

 

منبع : مجله دانستني هاي ارتودنسي دندان

تاريخچه شركت خودرو سازي كيا

۲۳ بازديد

شركت خودرو سازي كيا موتورز به‌عنوﺍن قديمي‌ترين شركت خودروسازي كرهﺍي، در سال 1944 با موضوع ساخت و توليد مفتول‌هاي فلزي و دوچرخه‌سازي، شروع به كار نمود. در سال 1952، ﺍين شركت نام خود رﺍ ﺍز «صنايع دقيق كيونگ سانگ» به كيا تغيير دﺍد و چندي بعد شروع به ساخت موتورسيكلت، كاميون و خودروي سوﺍري كرد. در سال 1986 و با همكاري شركت فورد، كيا موتورز مبادرت به ساخت برخي ﺍز مدل‌هاي مزدا مانند مزدا فاميلا هم برﺍي بازﺍر دﺍخلي و هم برﺍي بازﺍر خارجي (جهت صادرات) نمود. ﺍين مدل‌ها همچنين شامل كيا پرﺍيد (بر مبناي مدل مزدﺍ 121) و كيا ﺁوﻻ بودند، كه در بازﺍر آمريكاي شمالي و استراليا با نام‌هاي فورد فستيوا و فورد ﺍسپاير به فروش رفت.

كيا موتورز كه در سال 1986 تنها 26 دستگاه خودرو توليد كرده بود، در سال 1987 در فاصله تنها يك سال، توليدش را به 95٫000 دستگاه افزايش داد. در سال 1992، كيا موتورز آمريكا، در ايالات متحده آمريكا شروع بكار نمود. ﺍولين خودروي دﺍرﺍي برند كيا، در ﺍياﻻت متحده ﺍز طريق 4 شعبه نمايندگي فروش در پورتلند، اورگن و در فوريه 1994 به‌فروش رفت. ﺍز ﺁن زمان، كيا به صورتي روش‌مند فعاليت خود رﺍ توسعه دﺍد. نمايندگي‌هاي فروش در سال 1994 مدل كيا سفيا ﺍين شركت رﺍ به فروش رساندند و بعد ﺍز مدتي، ﺍندك خط توليد محصول ﺍين شركت، ﺍز طريق مدل كيا اسپورتيج، شركت گسترش يافت.

با ﺍين حال، ورشكستگي شركت كيا در سال 1997؛ كه در جريان بحرﺍن مالي ﺁسيا رخ دﺍد، موجب گرديد كه ﺍين شركت توسط ديگر شركت خودروساز كرهﺍي، هيونداي موتور در سال 1998 ﺍز طريق خريد سهام شركت فورد، كه در سال 1986 بخشي ﺍز سهام ﺍين شركت رﺍ خريدﺍري نموده بود، تصاحب گردد.در سال 1998، شركت كيا موتورز با مديريت هيونداي موتور گروپ، شروع به صادرﺍت خودروي كيا منتور نمود. اين مدل از كيا رقيب مدل‌ها فورد ﺍسكورت و اپل ﺁسترﺍ در بازار اروپا بود، كه به جهت قيمت پائين، فروش نسبتأ خوبي در اروپا داشت. سپس در اواسط دهه 1990 مدل هاچ‌بك منتور، با نام كيا شوما عرضه شد. تغيير ظاهري (فيس ليفت) كه در سال 1999 صورت گرفت، كيا منتور رﺍ همچنان در رده سدان نگاه دﺍشت.

بيشتر بخوانيد :

كيا به بازﺍر خودروهاي خانوﺍدگي، تا زماني كه كيا كردوس رﺍ توليد نمود، وﺍرد نگرديد. كردوس كه ماشيني چهار در و در كلاس سدﺍن بود، در سال 1999 ﺍرﺍئه شد. ﺍين خودرو ﺍندﺍزه مشابهي با فورد موندئو دﺍشت، ﺍما در هنگام ارائه ﺁن به بازﺍر ﺍز نظر ﺍندﺍزه، كوچكتر فورد فوكوس بود. ﺍين خودرو دﺍرﺍي تزئينات دﺍخلي ويژه، محفظه صندوق عقب بزرگ، قيمت رقابتي و سطوح باﻻي تجهيزﺍت بود، ﺍما جذﺍبيت كمتري برﺍي بازارهاي جهاني دﺍشت.

خودروي جانشين كيا برﺍي كردوس، يعني كيا مجنتيس در سال 2001 نتوﺍنست محبوبيت كيا كردوس رﺍ ﺍحيا كند. كيا در سال 1999 با خودروي كيا سدونا وارد بازﺍر خودروهاي ام‌پي‌وي شد. در زمان ﺍرﺍئه ﺍين خودرو به بازﺍر، ﺍرزﺍن‌ترين خودرو در مقايسه با ديگر خودروهاي كلاس ام‌پي‌وي در بريتانيا شناخته شد.ﺍين مدل‌ها تا سال 2004 كه مدل كيا سرﺍتو به بازﺍر عرضه شد، به فروش رفت و همين ﺍمر سبب گرديد تا شركت كيا موتورز، به عنوﺍن يكي ﺍز خودروسازﺍن جدي، وﺍرد عرصه رقابت گردد. خودروي اس‌يووي كيا اسپورتيج در سرتاسر ﺍروپا عموميت پيدﺍ كرد، ﺍما ﺍز سال 2002 بود كه كيا فروش بيشتري رﺍ ﺍز طريق عرضه مدل كيا سورنتو در بازﺍر بدست ﺁورد.( جهت كيب اطلاعات بيشتر پيرامون خودرو كيا اسپورتيج اينجا كليك كنيد.)

منبع : https://www.star.parts/shop/

بهبود دهنده نان و كاربرد آن درصنايع غذايي

۲۱ بازديد

بهبود دهنده نان چيست؟

نان در كشور ما جز اولين‌ها در سبد غذايي مردم است و متاسفانه كيفيت نان‌ها آنجور كه بايد نيست.  مصرف سرانه نان در ايران۱۶۴كيلوگرم است اين در حالي است كه مصرف سرانه نان در اروپا ۱۶۸كيلوگرم است.

بهبود دهنده كلمه‌اي آشنا در صنعت نان مي‌باشد.بهبود دهنده نان باعث افزايش كيفيت نان مي‌شود و باعث افزايش ماندگاري نان مي‌شود. در قديم از روغن به عنوان بهبود دهنده نان استفاده مي‌كردند. بعد از آن از مواد شيميايي به عنوان بهبود دهنده استفاده مي‌كردند اما اين روزه از آنزيم استفاده مي‌شود كه فاقد مواد شيميايي است. بهبود دهنده نان به گسترش خمير كمك مي‌كند هم چنين به ورآمدن خمير كمك مي‌كند و از خوابيدن خمير در مرحله تخمير نهايي و پخت نان جلوگيري مي كند. بهبود دهنده ها  flour improver  تركيباتي هستند كه با ايجاد انعطاف پذيري و افزايش قدرت تحمل خمير در كليه مراحل توليد نان اعم از ميكس كردن، تخمير و پخت سبب بهبود كيفي محصول نهايي مي شوند. بهبود دهنده ها به نانوا كمك مي كند تا محصولي با حجم و شكل ظاهري بهتر و با قابليت حفظ تازگي بيشتر در طول مدت زمان مصرف توليد نمايد. معمولا بهبود دهنده براي خميرهايي است كه خميرمايه دارند و مدت ور آمدن طولاني دارند و به ازاي هر نيم كيلو   2 تا ۳ گرم ريخته ميشود .

بيشتر بخوانيد :

برخي ازبهبود دهنده  ها به شكل ژل  هستند : اين ژل با غلظت بالاي مونو گيليسيريد موجب بهبود ثبات و مقاومت خمير،ايجاد بافت يكنواخت ،حفظ رطوبت غير آزاد براي احساس نرمي بيشتر،كنترل بياتي ؛ افزايش زماني ماندگاري نان و…ميشود .

برخي به شكل پودر هستند : مصرف اين پودر بعلت غلظت بالا بسيار مقرون بصرفه بوده و سبب ايجاد حجم  و بافت مطلوب ،بهبود پروسه پخت،افزايش نرمي و تازگي  وماندگاري محصول نهايي و…ميگردد.اين پودر براي نانهاي سنتي و بربري و سنگك بسيار مناسب بوده و به صرفه مي باشد.

يكي از بهترين و طبيعي‌ترين بهبود دهنده‌هاي نان پوره سيب زميني آب پز و يا آرد سيب زميني است. حدودا كمتر از يك بيستم مقدار آرد كافي است. مثلا براي يك كيلوگرم آرد ۵۰ حداكثر گرم پوره يا آرد سيب زميني مطلوب است. ضمنا خيلي هم ارزان‌تر از هر بهبود دهنده ديگري مي‌باشد.

مكانيسم عمل بهبود دهنده ها متفاوت بوده و بعضي از آن ها داراي اثراتي كاملا متفاوت با ساير بهبود دهنده ها هستند. بنابراين قبل از استفاده، شناخت عملكرد آن ها ضروري است. به طور مثال بعضي از بهبود دهنده ها موجب تقويت خمير و بعضي ديگر موجب كاهش استحكام خمير مي شوند. تقريبا هر نوع ماده اي كه به آرد يا خمير اضافه شود تا حدودي اثربهبود دهندگي خواهد داشت. براي مثال، اضافه كردن مخمر، پوكي، سبكي و خوش خوراكي نان را بهتر خواهد كرد، يا نمك علاوه بر آنكه بر نحوه كار با آرد و خمير اثر مي گذارد، در عين حال عطر و طعم نان را نيز تغيير خواهد داد.

رفرنس

آيا عيار طلاي ايران با ديگر كشورهاي جهان فرق دارد؟

۲۸ بازديد

طلاي ۱۸ عيار  پركاربردترين نوع طلاست. در طلاي ۱۸ معادل ۷۵ درصد طلاي خالص (شمش طلا) وجود دارد و چون درجه ‏خلوص آن تقريبا بالاست، در بسياري از كشورهاي جهان از جمله ايران، بسيار محبوبيت دارد.

همين جا لازم است اشاره كنيم كه در ايران طلاي زير ۷۵۰ غيرقانوني است و نبايد در بازار خريد و فروش شود. يعني ما در كشور طلاي پايين‌تر از عيار ۱۸ نداريم. اين در حاليست كه در شهر يزد از طلاي ۲۰ عيار و در استان‌هاي جنوبي كشور نيز از طلاي ۲۱ و ۲۲ عيار استفاده مي‌كنند.

بنابراين، عيار طلا‌هاي مرسوم در ايران ۱۸ ، ۲۱ و ۲۲  است. طلاي ۱۸ عيار اغلب به صورت ۱۸K ،۱۸Kt 18ctيا ۱۸k مشخص مي‌شود. البته بعضا با علامت‌هاي ۷۵۰ يا ۰٫۷۵ هم نمايش داده مي‌شود. به اين معني كه اين قطعه حاوي ۷۵ درصد طلاي خالص است. طلاي ۱۸ عيار يك انتخاب خوب براي خريد طلا بشمار مي‌رود. به اين خاطر كه مصنوعاتي كه با عيار ۱۸ ساخته مي‌شوند اغلب دوام و استحكام بسيار خوبي دارند. عموما حساسيت‌زا هم نيستند.

بيشتر بخوانيد :

به طور كلي عيار طلا در هر كشوري  براساس موارد زير تعيين مي‌شود:

عرف و فرهنگ عمومي مردم يك كشور

محبوبيت استفاده از طلا در آن كشور

ميزان ذخاير طلاي آن كشور

‏به عنوان مثال، در ايران اكثر مردم طلاي ۱۸ عيار را مي‌پسندند، اما در كشورهاي عربي، طلاي ۲۱ و ۲۲ عيار از محبوبيت بيشتري برخوردار است. طلا با عيار ۲۲ است ۹۱.۶ درصد طلا ‏دارد و در كشورهاي عربي حوزه خليج‌فارس، هند و بنگلادش، پاكستان و سريلانكا مشتري آن بسيار زياد هستند.‏

اين در حالي‌است‌كه در انگلستان و روسيه اغلب از عيار ۹ استفاده مي‌كنند كه در آن ۳۷.۵ درصد طلا ‏وجود دارد. مردم آمريكا هم بيشتر از طلا با عيار ۱۰ استفاده مي‌كنند كه در آن ۴۱.۷ ‏درصد طلاي خالص وجود دارد.

منبع : طلا فروشي اينترنتي كيش طلا

چه عواملي باعث حساسيت دندان ميشود؟

۲۹ بازديد

بي دقتي در مسواك زدن

ما به همه مراجعانمان توصيه ميكنيم كه هميشه مسواك بزنند. آموزش هاي لازم براي اينكار را نيز به آن ها ارائه ميدهيم. اما اين وسط بعضي از مردم فكر ميكنند كه هرچه با فشار بيشتري مسواك را به دندان بزنند و يا براي مثال بيش از 5 دقيقه مسواك بزنند دندان هاي سالمتري خواهند داشت. در حالي كه اينكار بدتر باعث به وجود آمدن مشكل براي دندان ميشود. زماني كه بيش از حد و با فشار زيادي و مخصوصا در يك جهت مسواك بزنيد، به تحليل رفتن مينا كمك خواهيد كرد. شما بايد تنها دو دقيقه آن هم در همه جهان و با ملايمت مسواك بزنيد.

فرسايش ميناي دندان

خوردن مواد غذايي بسيار شيرين و يا گازدار ميتواند باعث توليد اسيد در سطح دندان ها به وسيله باكتري ها شود. اين روند در درازمدت باعث تحليل رفتن مينا ميشود. و زماني كه مينا با سهل انگاري شما نازك شود به حساسيت دندان مبتلا خواهيد شد.

بالا رفتن و عقب نشيني لثه ها

لثه ها ممكن است به طور طبيعي عقب نشيني كنند و بالا بروند. زماني كه اين اتفاق بي افتد ريشه دندان ها در معرض ديد قرار ميگيرد. از آنجايي كه جايگاه ريشه دندان زير لثه است، بيرون آمدنش به منزله حساس شدن دندان است. شما بايد براي درمان حساسيت ناشي از عقب رفتن لثه ها عمل ليفتينك لثه انجام دهيد.

بيشتر بخوانيد :

بيماري لثه

ايجاد پلاك دندان يا تارتار مي تواند باعث التهاب و عفونت لثه ها شود. علاوه بر عفونت، اين احتمال نيز وجود دارد كه استخوان دچار عفونت و يا كاهش توده استخواني شود. زماني كه بيماري لثه داشته باشيد آبسه ها نيز در اطراف لثه و بخش هاي مختلف دندان شما ايجاد ميشوند. همه اين ها ميتواند باعث شكل گيري يك دندان حساس شوند كه مدام درد ميكند.

دندان قروچه

دندان قروچه يك عادت مضر براي دندان ها است. معمولا زماني كه دندان هايمان را به هم ميسابيم (چه در خواب و چه از قصد) باعث تحليل رفتن ميناي دندان و پوسيدگي دندان ميشويم. دندان قروچه در نهايت منجر به حساسيت دندان ميشود.

شكستگي دندان

زمانيكه دندان ترك بردارد، لب پر شود و يا اينكه حتي پر شود به دليل آسيب به مينا و بيرون افتادن دنتين دندان حساس ميشود.

بليچينگ دندان

بليچينگ فرآيند سفيد كردن و شستشوي تخصصي دندان ها است. معمولا برخي از افراد بعد از اينكه اينكار را انجام ميدهند تا چند روز حساسيت دندان را تجربه ميكنند. اما در بيشتر مواقع اگر بليچينگ درست و از روي اصول انجام داده شود حساسيت به وجود نخواهد آورد. از طرف ديگر اگر بيش از حد بليچينگ كنيد ممكن است ميناي دندان تحليل رفته و سروكله دندان حساس پيدا شود. ( جهت كسب اطلاعات بيشتر پيرامون بليچينگ دندان كليك كنيد.)

رفرنس 

منبع : كلينيك دندانپزشكي قيطريه