خواص پودر كاكائو و شكلات تلخ بر اساس شواهد علمي اثبات شده

۶۱ بازديد

پودر كاكائو خام و پودر كاكائو فراوري شده

مجله British Journal of Clinical Pharmacology گزارش داده است كه پودر كاكائو فراوري شده در طول توليد، برخي از خواص خود را از دست مي دهد. به عنوان مثال، تخمير و بو دادن مي تواند تاثير منفي بر روي غلظت آنتي اكسيدان ها و ساير تركيبات مفيد اين ماده داشته باشد. اما در كل هم پودر كاكائو خام و هم پودر كاكائو فراوري شده حاوي آنتي اكسيدان ها (پلي فنل ها) هستند.

خواص شكلات تلخ

بيشتر تحقيقات در مورد خواص شكلات تلخ، بر روي اجزاي بيولوژيكي دانه كاكائو تاكيد كرده اند. البته لازم به ذكر است كه شكلات شيري و شكلات حاوي كمتر از ۷۰٪  كاكائو، سطح آنتي اكسيدان هايش به حدي نيست كه براي بدن خواص شگفت انگيزي داشته باشد. به عنوان مثال، ۵۰ گرم شكلات شيري ​​ممكن است فقط حاوي ۷۵ ميلي گرم آنتي اكسيدان تئوبرومين باشد. با اين حال، ۵۰ گرم شكلات تلخ درصد بالا ممكن است حاوي ۲۲۰ ميلي گرم تئوبرومين باشد.

بيشتر بدانيم : بهبود دهنده نان

خواص پودر كاكائو به صورت خلاصه

تحقيقات زيادي خواص پودر كاكائو را تأييد كرده اند. دانه كاكائو خام متشكل از فلاونوئيدهايي هستند كه در انواع توت ها، شراب قرمز، چاي سبز و هر ميوه، سبزي يا دانه ديگري يافت مي شوند.

آنتي اكسيدان هاي قوي در كاكائو خام مي توانند خطر بروز چندين بيماري جدي مانند بيماري قلبي و سرطان را كاهش دهند.

پودر كاكائو اثر محافظتي بر روي سيستم قلبي عروقي دارد و به كاهش فشار خون و محافظت از قلب كمك مي كند.

فلاونوئيدها در پودر كاكائو شيرين نشده مي توانند حساسيت به انسولين را بهبود بخشند، بنابراين ممكن است به درمان علائم ديابت نوع ۲ كمك كنند.

پودر كاكائو خالص همچنين مي تواند سطح سروتونين كه يك نوع انتقال دهنده عصبي است را افزايش دهد و باعث درمان افسردگي شود.

كاكائو خالص عملكرد مغز را بهبود مي بخشد و به عنوان يك محرك خفيف عمل مي كند.

پودر شكلات خام (پودر كاكائو بدون قند) نيز ممكن است التهاب، لخته شدن خون و كلسترول بد (LDL) را كاهش و كلسترول خوب (HDL) را افزايش مي دهد.

بيشتر بدانيم :

اسيد هاي آلي ( اسيد استيك ، اسيد فسفريك )

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.