مراحل توليد پودر كاكائو

۳۴ بازديد

براي آنكه مغز دانه از پوستش جدا شود آن را بو مي‌دهند. براي اين كار دانه‌ها را روي يك سطح داغ مي‌گذارند و پوست بيروني دانه‌ها بر اثر حرارت از مغز آن جدا مي‌شود. بعد از بو دادن دانه‌ها، آن‌ها را درون الك ميريزند تا دانه و پوست از هم جدا شود. سپس دانه‌ها را آسياب مي‌كنند و آن‌ها را به شكل خمير در مي‌آورند.

بيشتر بدانيم : بهبود دهنده نان

در مرحله بعد از آسياب كردن، چربي موجود در كاكائو را خارج مي‌كنند. اين كار را با دستگاه‌هاي مخصوص انجام مي‌دهند. به چربي‌هاي كاكائو در اصطلاح كره كاكائو گفته مي‌شود و به باقي مانده آن كيك كاكائو مي‌گويند.

كره كاكائو يك روغن گياهي است و عطر و بوي شكلات مي‌دهد. اين كره علاوه بر اينكه براي تهيه شكلات و شيريني كاربرد فراوان دارد براي پوست هم مفيد بوده و براي ساخت برخي از لوازم آرايشي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. همچنين اين كره در پزشكي كاربرد فراوان دارد.

اين ماده خوشمزه كمي اسيدي است و براي اينكه خاصيت اسيدي آن را از بين ببرند تا رنگ و عطر آن بهتر شود لازم است آن را طي فرآيند قليايي كردن، خنثي كنند. به كاكائويي كه در طي اين فرآيند به دست مي‌آيد پودر كاكائوي آلكالايز مي‌گويند. رنگ و بوي اين پودر كاكائو به ميزان قليايي شدن آن بستگي دارد.

كيك كاكائويي كه بعد از مرحله جداسازي چربي به دست آمده را از ميان غلتك‌هايي عبور مي‌دهند تا ريز شود. براي اينكه آن‌ها كاملا به صورت پودر در آيند مي‌توان از آسياب‌هاي چكشي استفاده كرد.

در مرحله آخر، پودر كاكائو آسياب شده به كمك جريان هوا از لوله‌هاي سرد كننده عبور داده مي‌شوند. بعد از عبور از لوله و خنك شدن، هوا و پودر كاكائو از هم جدا مي‌شوند و پودر كاكائو آماده بسته بندي مي‌شود.

بسته بندي اين محصول را بايد طوري انتخاب كرد كه هيچگونه رطوبتي را جذب نكند و اين پودر گوله گوله نشود.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ساير مواد شيميايي غذايي مثل شيرين كننده هاي مصنوعي(آسپارتام) ، اسيدهاي آلي ( اسيد فسفريك ، اسيد استيك ، اسيد سيتريك ) و... مي توانيد به فروشگاه مواد شيميايي جهان شيمي مراجعه كنيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.