طرز تهيه و استفاده از كازئين :

۲۵ بازديد

براي آشنايي با طرز تهييه و استفاده از كازئين با فروشگاه مواد شيميايي جهان شييمي همراه باشيد.

كازئين كه پروتئين اصلي شير را تشكيل ميدهد حدود ۸۰ درصد كل پروتئين هاي شير است. مقدار كازئين در شير گاو از ۲/ ۶ تا ۳/ ۴ درصد متفاوت است.

اجزاء اصلي آن شامل آلفا، بتا، كاپا و گاما هستند كه به صورت مجموعه اي به شكل ذرات كروي و كلوئيدي بسيار كوچك كه به ميسل معروف هستند بوده كه قسمت كاپاكازئين باعث ثبات اين مجموعه ها مي گردد.

در اثر پاستوريزه كردن شير اين ميسل ها تغييري نمي كنند. ولي پس از هموژنيزه كردن ممكن است مقداري از ذرات چربي و ميسل ها به هم چسبيده و در شير پراكنده گردند. وجود كلسيم و فسفر در شير همچنين باعث ثبات ميسل ها است.

پس از جدا شدن كاپاكازئين از روي ميسل، قسمت هاي ديگر كازئين را به آساني مي توان رسوب داد.

۱- استخراج كازئين با استفاده از اسيدهاي معدني و آلي :

در اين روش شير كاملا بي چربي به كار برده مي شود. به مقدار كافي اسيد كلريدريك، سولفوريك و يا اسيد لاكتيك با نرماليته ۱ تا ۱ / ۵ به شير اضافه مي شود تا جايي كه پي اچ مخلوط به حدود ۴ برسد. بسته به نوع اسيد به كار گرفته شده نوع كازئين به دست آمده به همان اسيد نامگذاري مي گردد.

۲- استخراج كازئين با استفاده از آنزيمهاي لخته كننده :

آنزيم هايي مانند رنين يا كيموزين با برداشتن قسمتي از كاپاكازئين از روي ميسل كازئين آن را بي ثبات كرده و در حضور يون هاي كليسيم مجموعه ميسل رسوب و به صورت لخته از سرم جدا ميشود.

براي اين كار از شير بدون چربي استفاده ميشود. حدود ۱۵ تا ۲۰ ميلي ليتر از محلول آنزيم فوق كه به نام رنت مشهور است را به ۱۰۰ كيلو شير بدون چربي اضافه كرده و درجه حرارت شير را بين ۳۲ تا ۳۵ درجه نگه مي دارند. پس از ۲۰ الي ۳۰ دقيقه لخته به دست مي آيد.

در اين حال لخته را شكسته و به آرامي مخلوط مينمايند و سپس به مدت ۳۰ دقيقه در حرارت ۵۵ تا ۶۵ درجه سانتي گراد لخته را مي پزند.

۳- استخراج كازئين با اضافه كردن يون كلسيم :

در اين روش براي توليد لخته و استخراج اين ماده كازئين از يون اضافي كلسيم در شير استفاده مي شود. بدين منظور با اضافه كردن مقدار كافي نمك كلرور كلسيم و حرارت دادن شير آن را لخته و جدا مي سازند.

بر حسب مقدار كلرور كلسيم كه به شير اضافه ميشود انواع كازئين كم كلسيم يا متوسط و يا با كلسيم زياد مي توان به دست آورد

بيشتر بدانيم :

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.