ويژگي هاي تغذيه اي دوغ :

۲۰ بازديد

قبل از آشنايي با ويژگي هاي تغذيه اي دوغ  بهتر است درباره آن بيشتر بدانيم . دوغ يك نوشيدني بر پايه ماست است كه در ايران، افغانستان، ارمنستان، آذربايجان و به طور كلي منطقه قفقاز و خاورميانه رايج است.

اولين پايه هاي توليد در مقياس صنعتي براي تهيه فرآورده هاي لبني پاستوريزه در ايران از يك خط اهدايي سازمان يونيسف در حدود چهل و اندي سال پيش شروع شد و هم اكنون اين صنعت در ايران به يكي از پيشرفته ترين واحدهاي صنايع غذايي مبدل گشته است.

بر اساس يافته محققان، تحول و نوآوري در صنعت دامپروري از حدود ۲ قرن پيش ذكر گرديده است و از حدود ۱۵۰ سال قبل توليد صنعتي شير به سبك تقريبا امروزي با ساختن دستگاه هاي فرايند كننده مانند خامه گير شروع شده است كه از آن پس تاكنون پيشرفت هاي بزرگي در عرصه فرايند شير پديد آمده است به گونه اي كه مصرف سرانه يعني مقدار كل مصرف نسبت به جمعيت كشور در طول يك سال شير به عنوان شاخص پيشرفت و توسعه منظور مي شود.

كلمه دوغ از واژه فارسي دوشيدن مشتق شده است. اين نوشيدني از طريق هم زدن شديد ماست تا رسيدن به قوامي مشابه شير كامل حاصل ميشود.

نمك، گاهي فلفل و به خصوص نعنا خشك مهمترين مواد طعم دهنده مورد استفاده در دوغ ميباشند. به طور سنتي، گازدار كردن دوغ از طريق تخمير انجام مي گيرد.

در روش صنعتي، آب كربناته براي رقيق كردن ماست مورد استفاده قرار مي گيرد كه اين امر موجب به وجود آمدن طعم تندتر و حباب هاي بيشتر ميگردد.

به طور كلي، قابليت هضم فرآوده هاي كشت داده شده شير به دو دليل بيشتر از محصولات تخمير نشده است:

(۱) در اثر توليد اسيد ، شير به ذرات كوچكي دلمه ميشود لذا سطح بيشتري براي عمل آنزيمي فراهم ميشود.

(۲) ميكروارگانيسمها در ضمن رسيدن محصول در اثر پروتئوليز، هضم مقدماتي پروتئين به پپتيدها و اسيدهاي آمينه را انجام ميدهند. لازم به ذكر است كه زمان لازم براي هضم شير خام دو برابر ماست است.

بيشتر بدانيم :

اسيد ها آلي ( اسيد سيتريك ، اسيد فسفريك )

تأثير محصولات تخميري شير بر بهبود جذب كلسيم حتي از اثر لاكتوز هم بيشتر است زيرا اسيد لاكتيك به طور فزايندهاي در جذب كلسيم مؤثر است.

دوغ يك نوشيدني سالم و مفيد است كه ويژگي هاي تغذيه اي دوغ زيادي دارد كه تأمين كننده يك چهارم نياز روزانه به كليسم و حاوي ويتامينهاي B۱ و B۲ و B۱۲ است .

دوليوان دوغ به اندازه يك ليوان شير به بدن كلسيم مي رساند و به همين دليل پوسيدگي دندانها را كاهش ميدهد.

هر ليتر دوغ حاوي ۲-۱/۵ درصد پروتئين، ۱ درصد چربي و ۷۵۰ ميلي گرم كلسيم بوده و در صورت غليظ بودن، از ارزش غذايي بيشتري برخوردار است .

براي كسب اطلاعات بيشتر در ورد ساير مواد غذايي مثل شيرين كننده هاي مصنوعي ، بهبود دهنده نان ، پودر كاكائو و.... مي توانيد به سايت فروشگاه مواد شيميايي جهان شيمي مراجعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.