استفاده مواد كلره و مواد يددار جهت ضدعفوني كارخانجات لبني

۲۱ بازديد

مواد كلره معمولا بيش از همه مورد استفاده قرار مي گيرند زيرا در غلظت هاي مورد نظر سمي نبوده و براي انسان خطرناك نيست. پايين ترين حد غلظت مؤثر اين مواد بخصوص هيپوكلريت ها در حرارت معمولي (۲۴ درجه سانتي گراد) ۵۰ ميليونيم است.

درجه حرارت عامل مهمي در حد تأثير اين مواد مي باشد چنانچه به ازاء هر ۱۰ درجه پايين تر زمان تأثير و به عبارت ديگر نگه داشتن اين مواد در ظروف دو برابر مي شود و همچنين غلظت اين مواد را هم بايستي بالاتر گرفت.

درجه حرارتهاي بالا تا ۷۰ سانتي گراد بسيار مؤثر بوده ولي بيش از اين درجه پيشنهاد نمي شود زيرا حد تأثير كلر را كمتر مي نمايد.

عوامل فوق در شرايطي تحقق مي پذيرد كه سطح تماس ظروف با وسائل قبل از ضدعفوني كاملا شستشو و عاري از كثافات بوده باشند.

در غير اين صورت ممكن است مواد كلره با لايه هاي رسوبي و يا كثافات تركيب و از اثر آنها كاسته شود.

بنابراين هميشه حد غلظت مؤثر اين مواد را بيش از ۵۰ ميليونيم در نظر مي گيرند و معمولا به حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ ميليونيم هم افزايش مي دهند.

زمان مؤثر براي غلظت ۲۰۰ ميليونيم ماده كلره كه كاملا وسايل را ضدعفوني كند حدود ۲ دقيقه مي باشد.

عمل ضد عفوني كردن حتما بايستي هر روز و حدود ۲۰ دقيقه قبل از پاستوريزه كردن شير انجام گيرد. در غير اين صورت شستشو با آب و ضد عفوني بايستي تكرار شود.

بيشتر بدانيد:

استفاده مواد يددار جهت ضدعفوني كارخانجات لبني :

مواد يددار هم مانند مواد كلره در ضدعفوني وسايل كارخانجات شير و يا شيردوشها مورد استفاده قرار مي گيرند ولي از اهميت كمتري نسبت به مواد كلره برخوردار هستند.

اين مواد در دو نوع يدوفورا، كه يد آن بخوبي در آب حل نمي شود و هنگامي خاصيت ضدعفوني كردن پيدا مي كند كه با مولكولهاي ديگر مثل اسيد فسفريك، مواد صابوني و يا خيس كننده هاي غيريوني باند شده باشد كه در اين صورت به محض ورود به آب، يد آزاد و حل شده و بنابراين مؤثر خواهد شد.

غلظت مؤثر اين مواد بين  ۵/ ۱۲ تا ۲۵ ميليونيم بوده كه در پي اچ پايين تر مي توان استفاده نمود. درجه حرارت بيش از ۴۵ سانتي گراد نبايستي استفاده شود زيرا يد فرار بوده و از مقدار مؤثر آن كاسته مي شود.

اين مواد بودار هستند و حتي در غلظت حدود ۱۰ ميليونيم كه پايين ترين حد تأثير آنهاست در محصولات شيري ممكن است بوي بد ايجاد كنند.

نوع ديگر اين مواد مخلوطي است از كلرامين تي و يدور پتاسيم كه وقتي در آب ريخته مي شود كلر آزاد شده و يدور پتاسيم را اكسيده مي كند و لذا يد در آب آزاد مي شود.

در اين حال مخلوط كلرويد خاصيت ضدعفوني كردن دارد. اين ماده يددار از نوع اولي بي ثبات تر و خاصيت خورندگي و رنگ دهنده گي بيشتري دارد.

منبع : www.jahanshimi.com

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.