موادغذايي سالم براي كودكان ۲ ساله

۲۱ بازديد

سن : كودك يك ساله تا  كودك دو ساله

وزارت كشاورزي امريكا مصرف روزانه ۱۰۰۰ كالري را براي كودكان ۲ ساله توصيه مي كند. اين ميزان كالري تقريبا معادل نيمي از كالري مورد نياز بزرگسالان در روز است. همچنين كودكي با ۳۰ تا ۶۰ دقيقه ورزش بهتر است ۸۵ گرم غلات (نصف اين ميزان بايد از غلات كامل باشد)، يك وعده مصرفي سبزيجات، يك فنجان ميوه، ۲ فنجان شير و ۵۶ گرم پروتئين استفاده كند.

غلات

تهيه ي ساندويچ با نان گندم كامل پيتا و استفاده از پاستاي گندم كامل با اسپاگتي مي تواند انتخاب خوبي باشد. كوينولا نيز نوعي غلات بوده كه به عنوان پروتئيني كامل و غني از آهن به حساب مي آيد. برنج قهوه اي، نان گندم كامل، برنج باسماتي و كوسكوس يا بلغور عربي نمونه هايي از غلات سالم و مناسب براي كودكان نوپا مي باشد.

سبزيجات

تغذيه كودكان نوپا با سبزيجات دشوار است، اما مصرف سبزيجات از همان دوران كودكي مي تواند به سلامت رژيم غذايي كمك كند. به كودكان سبزيجاتي بدهيد كه مي توانند با دست خودشان بخورند. هويج بخار پز شده، نخودفرنگي آب پز و باقلا از جمله سبزيجات سرشار از موادمغذي است كه كودكان نوپا مي توانند از خوردن اين موادغذايي لذت ببرند. آووكادو يكي ديگر از موادغذايي خوب و مفيد براي كودكان نوپا است، به طوريكه ويتامين ها، موادمعدني و چربي هاي سالمي را براي بدن آنها فراهم مي كند. تكه هاي مكعبي شكل خرد شده ي آووكادو را با كمي ليمو ترش زرد مزه دار كنيد، سپس اجازه دهيد تا كودكتان از خوردن آووكادو ها با كمك چنگال يا دست لذت ببرد.

ميوه ها

ميوه سرشار از ويتامين بوده و آماده كردن آن سريع و آسان است. مصرف ميوه همراه با پنير يا شير مي تواند ميان وعده ي خوبي محسوب شود. توت ها، نارنگي، موز و حبه هاي انگور ميان وعده هايي هستند كه آماده كردن آنها نياز به زمان زيادي ندارد. سيب، پرتغال و گلابي نياز به برش زدن و پوست كندن داشته، همچنين اين ميوه ها در بيشتر فصول سال در دسترس است.

فرآورده هاي لبني

بيشتر مردم تصورشان از لبنيات صرفا شير است. اما ماست و پنير نيز جزو منابع سالم لبنيات محسوب مي شوند. متخصصان تغذيه و پزشكان معمولا براي كودكان ۲ سال به بالا مصرف روزانه يك وعده شير خامه گرفته يا شير يك درصد و همچنين فرآورده هاي لبني را توصيه مي كنند. يك وعده مصرفي برابر با يك فنجان شير يا يك فنجان ماست يا ۲۸ گرم پنير است.

پروتئين

پروتئين بيشتر در گوشت و تخم مرغ وجود دارد. اما لوبيا قرمز، نخود و لوبيا سياه نيز منابع خوبي از پروتئين محسوب مي شوند. به طور كلي بيشتر انواع لوبياها براي بدن پروتئين، آهن و فيبر فراهم مي كنند. حموس تهيه شده از نخود، اسپرد خوبي براي ساندويچ ها يا يك ديپ عالي براي سبزيجات بوده كه حاوي فيبر، آهن و پروتئين است. فرآورده هاي لبني نيز پروتئين دارند.

بيشتر بخوانيد :

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.