اسيد معدني بي رنگ و بي بو بوده و اين اسيد به نام اوروتوفسفريك نيز ناميده مي شود.
مي تواند مايع يا جامد كريستالي شفاف باشد كه براي فلزات و همچنين بافت انساني خورنده است. توليد كنندگان مواد غذايي و نوشيدني آن را دوست دارند زيرا ارزان هستند، و در صنايع مختلف قابليت مصرف به شكل خوراكي دارند و به عنوان نگهدارنده نيز عمل مي كنند.
به طور كلي خواص آن به دو دسته تقسيم مي شوند:
- خواص فيزيكي
- خواص شميايي
خواص فيزيكي
به صورت خالص يك جامد بلوري سفيد با نقطه ذوب 42.35 درجه سانتيگراد است. هنگامي كه غلظت آن كمتر است، يك مايع ويسكوز بي بو، بدون رنگ، با چگالي 1.885 گرم در ميلي ليتر است. اين ماده غير سمي و غير فرار است. معمول ترين غلظت آن در آب 85 ٪ است.
بيشتر بخوانيد :
خواص شيميايي
داراي سه اتم H اسيدي و قابل جايگزين است. بنابراين، اين ماده به طور متفاوت با ساير اسيدهاي معدني واكنش نشان مي دهد. با استفاده از جايگزيني يك، دو يا سه اتم هيدروژن، مانند NaH2PO4، Na2HPO4 و Na3PO4، مي توان سه نمك متفاوت توليد كرد.
در دماهاي بالا، مولكول هاي ان مي توانند با يكديگر واكنش نشان داده و (با از دست دادن مولكول آب) تركيب شوند تا ديمر، تري مر و حتي زنجيره هاي پليمري طولاني مانند اسيد فسفريك و اسيد متافسفريك تشكيل دهند.