كانال ريشه دندان

بهترين هاي جهان

كانال ريشه دندان

۱۵ بازديد

فضايي آناتوميك داخل ريشه دندان را كانال ريشه دندان مي‌گويند كه شامل مغز دندان، كانال‌هاي اصلي و كانال‌هاي فرعي‌ است. در مركز هر دندان حفره‌اي به نام مغز دندان وجود دارد كه متشكل از بافت‌هاي نرم مانند اعصاب، رگ‌هاي خوني و بافت‌هاي همبند است. مغز دندان توسط پوششي از مينا و عاج پوشيده مي‌شود.

درمان ريشه دندان

درمان ريشه دندان به درمان دندان‌هايي گفته ميشود كه پوسيدگي آنها وسيع است و به عصب دندان رسيده است. اين درمان با خارج كردن عصب دندان، تميز كردن و شكل دادن به فضاي كانال و در نهايت پر كردن دندان صورت مي‌گيرد. هدف از درمان ريشه دندان از بين بردن درد و عفونت درون دندان و همچنين حفظ دندان به جاي كشيدن و جايگزين كردن دندان مصنوعي است.

مراحل درمان

اولين گام براي درمان ريشه دندان بي حسي موضعي است. پس از اينكه ناحيه مورد نظر در دهان و لثه بيمار بي حس شد، به دليل عدم ورود بزاق و باكتري‌هاي موجود در دهان به داخل دندان مورد نظر، اين دندان به وسيله يك ورقه از جنس لاستيك بسيار نازك به نام (Rubber Dam) از ساير دندان‌ها و بافت‌هاي دهان جدا مي‌شود.

 بعد دندانپزشك تمام پوسيدگي‌ها و شكستگي‌ها را بر مي‌دارد. بعد از برداشتن اين موارد، دندانپزشك به ريشه دندان دسترسي پيدا مي‌كند و تمام پالپ ملتهب به همراه باكتري‌هاي كانال، از داخل كانال ريشه خارج مي‌شود. در اين مرحله براي از بين بردن ميكروب‌ها و بقاياي سلولي آنها از محلول‌هاي ضد ميكروبي استفاده مي‌شود. در مرحله بعد كانال‌هاي موجود در هر دندان با مواد مخصوصي كه براي پر كردن ريشه دندان است پر مي‌شود. در نهايت مسير دسترسي به كانال در تاج دندان پر شده و در اكثر موارد دندان مورد نظر روكش مي‌شود.

آيا درمان ريشه دندان درد دارد؟

دندانپزشك براي درمان ريشه دندان از بي حسي موضعي استفاده مي‌كند. بنابراين در حين درمان بيمار دردي را احساس نمي‌كند. در بسياري از موارد بعد پايان درمان ريشه و از بين رفتن اثر بي حسي، ناحيه مورد درمان به علت حجم كار انجام شده، خروج ذرات ريز بافت دنداني به داخل بافت استخواني، التهاب در بافت نگهدارنده اطراف دندان به مدت چند روز دردناك ميشود.

اين دردها با مسكن‌هاي معمولي كه توسط پزشك تجويز مي‌شوند تسكين مي‌يابند. اما اگر درد ناحيه مورد درمان بسيار زياد باشد و بعد از چند روز از بين نرود، حتما بايد به دندانپزشك خود مراجعه كنيد تا معاينه مجدد و بررسي‌هاي لازم براي يافتن علت درد و تسكين آن صورت بگيرد.

منبع: https://www.bestdentists.ir/

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد