دوشنبه ۲۳ خرداد ۰۱ | ۱۳:۲۰ ۱۴ بازديد
ارتودنسي براي درمان ناهنجاري هاي فك و دندان به كار ميرود و با مرتب كردن دندان ها و بر طرف كردن مشكلات فكي ميتواند باعث درخشش و جذابيت طرح لبخند شود. ارتودنسي ژله اي براي افرادي كه به زيبايي چهره خود اهميت ميدهند، يكي از محبوب ترين روش هاي درماني ارتودنسي به شمار ميرود؛ زيرا امكان تغيير چهره بيمار در اين روش وجود ندارد.
مراحل انجام ارتودنسي ژله اي
ارتودنتيست بعد از بررسي اوليه دهان و فك بيمار، او را به عكسبرداري از دهان و فك ارجاع ميدهد؛ سپس با بررسي عكس ها، در صورت نياز بيمار به ارتودنسي ژله اي، اين روش درماني را به او توصيه ميكند. بعد از آن دندان هاي بيمار را اسكن ميشود. ارتودنسي نامرئي براساس نرم افزار ۳ بعدي طراحي ميشود و در لابراتور ساخته ميشود.
معايب ارتودنسي ژله اي
- در روزهاي اوليه نصب ارتودنسي، ممكن است دچار نوك زباني حرف زدن شويد كه اين مشكل بعد از چند روز برطرف ميشود.
- براي درمان مشكلات و ناهنجاري هاي شديد دندان و فك نميتواند مناسب باشد.
- مواد تشكيل دهنده اين ارتودنسي به مرور از بين ميروند و نياز به تعويض دارد.
- به دليل شفاف بودن اين سيستم امكان گم شدن آن وجود دارد.
- هزينه بالاتري نسبت به ساير روش هاي درماني ارتودنسي دارد.
- در درمان با ارتودنسي ژلهاي به دليل متحرك بودن، بيمار براي خوردن خوراكي ها و مواد غذايي خود، برخلاف ارتودنسي ثابت، هيچگونه محدوديت غذايي ندارد و به راحتي ميتواند هر چه بخواهد بخورد.
- امكان تميز كردن دندان ها و نخ دندان كشيدن به صورت طبيعي وجود دارد و اين امر، ميزان پوسيدگي دندان ها و ريسك ابتلا به بيماري هاي لثه را كاهش ميدهد.
- به دليل نامرئي بودن، اين نوع ارتودنسي براي كساني كه نميخواهند ابزارهاي ارتودنسي بر روي دندان هايشان ديده شود روش مناسبي است.
مزاياي ارتودنسي ژله اي
هزينه ارتودنسي ژله اي
به طور كلي هزينه ارتودنسي ژله اي نسبت به ساير روش هاي درماني بيشتر خواهد بود؛ زيرا:
- پلاك ها براي ساخته شدن نياز به لابراتور دارند و همچنين نوع موادي كه براي ساختن پلاك استفاده ميشود نيز ميتواند بر ميزان هزينه ها اثر بگذارد.
- در هنگام اسكن و عكس برداري ۳ بعدي نيز هزينه هاي زيادي صرف ميشود.
- الاينرها نياز به تعويض دارند كه ميزان تعويض آنها به ميزان ناهنجاري ها بستگي دارد.