اگر نگران جاي خالي دندان از دست داده خود هستيد بايد گفت امروزه با پيشرفت علم در زمينه دندانپزشكي روشهاي مختلفي براي درمان اين مشكل اختراع شده است. بسياري از افراد به دليل افزايش سن و يا ديگر مشكلاتي كه ممكن است براي هر كسي اتفاق بيفتد يك يا تعدادي از دندانهاي خود را از دست ميدهند. اين مشكل نه تنها از نظر ظاهر خوشايند نيست بلكه مشكلات ديگري را نيز به وجود ميآورد. يكي از روشهاي رفع اين مشكل كاشت ايمپلنت دندان است.
چرا دندان ها مهم هستند و اگر نباشند چه اتفاقي رخ ميدهد؟
دندان ها نه تنها يكي از اجزاي اصلي طرح لبخند ما به شمار ميروند بلكه در عملكردهاي حياتي و مهم بدن ما نيز مشاركت دارند. ما با كمك دندان ها ميتوانيم صحبت كنيم و گفتار بهتري داشته باشيم و از طرف ديگر اولين عملكرد گوارشي ما نيز از دندان ها آغاز ميشود. دندان ها زيبايي لبخند ما را دوچندان ميكنند و اگر نباشند نه تنها زيبايي چهره به خطر مي افتد بلكه عملكردهاي گفتاري و گوارشي نيز مختل ميشوند. به همين خاطر است كه اگر يك يا چند دندان خود را از دست دهيم با مشكل جدي مواجه خواهيم شد. براي اينكه جاي خالي دندان ها مشكلي براي ما پيش نياورد ما مجبوريم يك جايگزين مصنوعي خوب برايشان پيدا كنيم و چه جايگزيني بهتر از ايمپلنت .
جنس ايمپلنتهاي دنداني از چيست؟
ايمپلنتها به شكل پيچ ساخته ميشوند كه از جنس تيتانيوم هستند و در استخوان فك كاشته ميشوند. ايمپلنتهاي دنداني ميتوانند به صورت يك پارچه و يا دو تكه باشند و توسط پيچ اتصال قسمت تاج و ريشه را به هم وصل ميكنند. با وجود اينكه ايمپلنتها از تيتانيوم ساخته ميشوند و در واقع يك عضو بيگانه محسوب ميشوند ولي سازگاري بسيار خوبي با بدن دارند. هر چند كه جنس ايمپلنت دندان معمولا از تيتانيوم است اما برخي از برندها اقدام به توليد ايمپلنت هايي از جنس زيركونيوم يا زيركوونيا ميكنند كه فلزي بسيار مقاوم و باكيفيت است. اين فلز در ساخت بسياري از محصولات دندانپزشكي زيبايي مورد استفاده قرار ميگيرد.
مشكلات و معايب آن
انجام عمل جراحي ايمپلنت دندان عموما بدون مشكل و با موفقيت انجام ميشود. ولي در موارد محدودي ممكن است با مشكلاتي روبه رو شوند كه اگر عمل توسط يك متخصص ترميم و زيبايي خوب صورت بگيريد با حداقل عوارض و يا بدون عوارض به پايان ميرسد. برخي از عوارض ايمپلنت دندان عبارتند از:
- ممكن است پس از عمل دچار عوارض خفيف و موقتي از جمله تورم و احساس ناخوشايند در اطراف آن باشيد.
- در صورتي كه ايمپلنت به درستي با استخوان فك جوش نخورد ممكن است شل شود.
- در مواردي ممكن است دندانپزشك هنگام ايجاد حفره در استخوان به اعصاب آسيب برساند و بدين ترتيب بيمار دچار بي حسي شود. البته اين مورد بسيار نادر و امكان اتفاق افتادن آن بسيار كم است.
- گاهي براي قرار دادن ايمپلنت دندان استخوان فك كم بوده و فرد دچار مشكل ميشود و مجبور به جراحي و پيوند استخوان ميشود.