لثه بافتي است كه از يك طرف به دندان ها از طرف ديگر به مخاط دهان متصل مي باشد. اين بافت گاهي دچار عفونت يا بيماري هاي ديگر مي شود كه بايد درمان شود. جراحي لثه يكي از راه هاي درمان بيماري هاي لثه يا اصطلاحا بيماري هاي پريودنتال مي باشد.
بيماري لثه چيست؟
لازم به ذكر است كه اين آماس لثه مرحله اوليه بيماري لثه است و اگر زود آن را درمان نكنيد، به بيماري پيرا دنداني (نوع شديدي از بيماري لثه) تبديل مي شود.
بيماري لثه با باكتري هايي آغاز مي شود كه در دهان جمع شده و به لثه مي چسبند. اين باكتري ها در آنجا انباشته شده و تكثير پيدا مي كنند و در نتيجه پوششي به نام جرم دندان را به وجود ميآورند. اگر اين جرم ها پاك نشوند، بافت پوششي مجاور آن ملتهب مي شود و آماس لثه به وجود ميآيد.
عفونت لثه
وقتي باكتري هاي موجود در جرم تكثير مي شوند و تا زير خط لثه ادامه پيدا مي كنند، شيار لثه به وجود ميآيد. در اين زمان، روش هاي جرم گيري در خانه ديگر جوابگو نيستند زيرا ميكروب به زير خط لثه رفته؛ جايي كه مسواك و نخ دندان به آن دسترسي ندارند.
باكتري هاي جرم داخل شيار، موادي از خودشان توليد مي كنند كه باعث مي شود بافت سفت كنار لثه فرو بريزد و شيار عميق تري ايجاد شود. پيشروي بيماري لثوي به اين شكل، عفونت را وارد ريشه هاي دندان مي كند و به آن قسمت هم آسيب مي زند. درنتيجه، دندان شل مي شود، درد مي گيرد و بيمار بايد عمل جراحي لثه انجام بدهد.
جراحي لثه تحليل رفته
ممكن است قبل از اين مرحله، لازم باشد بيمار مراحل درماني ابتدايي را طي كند و عمل جرم گيري و پوشش ريشه انجام دهد. بسته به اينكه بيمار چقدر جرم روي دندان هايش دارد، عمل جرم گيري و پوشش ريشه ممكن است بين دو تا چهار جلسه طول بكشد.
چرا بايد عمل جراحي لثه انجام شود؟
وقتي پزشك لثه را بر مي دارد، به ريشه ها دسترسي بهتري خواهد داشت و مي تواند خيلي راحت جرم هاي روي آن را از بين ببرد و بيماري را درمان كند. همچنين، با تغيير شكل لثه، مسواك زدن و شستشوي دهان برايتان آسان تر مي شود. البته نتيجه بخشي عمل جراحي لثه به ميزان مراقبت هاي بيمار بعد از عمل (مراقبت هاي بهداشتي) و ميزان حاد بودن بيماري هم بستگي دارد.
منبع: https://www.chalava.ir/