كشيدن دندان عقل

بهترين هاي جهان

كشيدن دندان عقل

۱۹ بازديد

دندان عقل، آخرين دندان در هر قوس فكي يا همان سومين دندان آسياي بزرگ انسان است. اين دندان بين سنين 18 تا 25 سالگي رشد ميكند ولي در بعضي افراد، رشد اين دندان ممكن است زودتر اتفاق بيفتد. هر فردي داراي 4 دندان عقل است كه 2 تا در فك پايين و 2 تا در فك بالا هستند. دندان عقل اگر سالم و مناسب رشد كند مي‌تواند در جويدن غذا به دندان‌هاي ديگر كمك كند.

اگر ‌يك دندان عقل فضايي براي رشد نداشته باشد (دندان عقل نهفته) و در جاي مناسب خود رشد نكند، منجر به آسيب به دندان‌هاي مجاور، استخوان فك و يا سيستم عصبي، درد، عفونت‌ يا ساير مشكلات دنداني مي‌شود و به احتمال زياد بايد آن را بكشيد.

در بعضي از موارد به دلايلي مانند وراثت، بيماري‌هاي دوران كودكي (راشيتيسم، كم خوني) كه به دندانپزشكي كودكان نياز است، عدم هماهنگي رشد استخوان فك با دندان‌ها باعث شده كه دندان عقل به صورت نهفته يا نيمه نهفته در زير بافت نرم لثه و يا بافت سخت استخوان به صورت ناقص رشد كند.

روش كشيدن دندان عقل

در ابتدا قبل از كشيدن دندان، به سفارش دندان پزشك متخصص، عكس OPG  (تصوير كلي از استخوان فك و موقعيت دندان‌ها) گرفته ميشود تا او بتواند براي درمان بهترين تشخيص را بدهد. اگر دندان عقل به طور كامل رشد كرده و از لثه بيرون زده باشد براي خارج كردن آن از دهان نياز به جراحي نيست و با كمك بي حسي مانند ساير دندان‌‌ها آن را مي‌كشند. اما اگر به صورت نهفته يا نيمه نهفته باشد بايد لثه را برش دهيم و با جراحي آن را بيرون بكشيم. در سنين نوجواني چون استخوان اطراف دندان ضخامت و استحكام كمتري دارد كشيدن دندان عقل راحت ‌تر انجام مي‌شود.

مراقبت‌ هاي بعد از كشيدن

در طي چند روز اول بعد از كشيدن از فعاليت‌هاي خود بكاهيد و بيشتر به استراحت بپردازيد تا روند بهبودي تسريع يابد. حفره ايجاد شده ناشي از كشيدن دندان نياز به تميز شدن و رعايت بهداشت دارد و تا بهبود كامل اين حفره ممكن است فرد درد و ناراحتي داشته باشد. با كمك بعضي اقدامات در منزل مي‌توانيد به روند بهبود و كاهش درد كمك كنيد.

  • استفاده از كمري يخ جهت جلوگيري از تورم و احساس درد
  • استفاده از حوله گرم چند ساعت بعد از كمپرس يخ
  • افزايش مصرف مايعات
  • مسواك زدن و استفاده از دهانشويه
  • استفاده از مواد غذايي نرم در چند روز اول
  • خونريزي
  • حفره دردناك و خشك
  • گير كردن ذرات مواد عذايي و ايجاد عفونت و بيمار‌ي هاي لثه
  • آسيب به دندان‌هاي مجاور، اعصاب، استخوان فك يا سينوس

عوارض كشيدن دندان عقل

منبع: https://www.bestdentists.ir/

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد