در جراحي اسليو، پزشك 75% از حجم معده را بر ميدارد تا با كوچك كردن معده اشتها و ميزان انرژيهاي مصرفي بيمار كنترل شود. به اصطلاح ميگويند جراح معده را «آستينه» كرده است. با وجود اين پيچيدگي ها، عمل اسليو فقط 8% عوارض دارد. نرخ عوارض عمل اسليو معده تقريبا ناچيز است اما نه آنقدر كه بخواهيم ناديدهاش بگيريم! در علم احتمالات، يك درصد هم يك درصد است، چه برسد به 8% امكان وجود عارضه.
عوارض عمل اسليو معده چيست؟
عوارض عمل اسليو معده دو تكّهاند: يكي كوتاه مدت و ديگري بلند مدت. عوارض كوتاهمدت، اغلب، چند روزي بعد از عمل سر و كلهشان پيدا ميشود اما عوارض بلندمدت اسليو معده به اين راحتيها آفتابي نميشوند، شايد 5 يا 6 ماه پس از جراحي! ما اما بهتر است همه را يك كاسه كنيم و يكجا روي ميز بگذاريم! مي پرسيد چطور مي شود عوارض جراحي اسليو معده را برداشت گذاشت روي ميز. اينطور:
- عفونت زخم
- خونريزي در خط منگنه
- نشت در خط منگنه
- ريزش مو
- افتادگي پوست
- سنگ كيسه صفرا
- فتق هياتل
- كمبود ويتامين ها و مواد معدني
- سوئ هاضمه
- اسهال
با عوارض بعد اسليو معده چه كنيم؟
هر چيز چاره اي دارد! عوارض عمل اسليو معده نيز از آن چيز هاست كه چاره دارند. برخي از اين چاره ها را بايد در اقدامات پيش از جراحي مثل پيدا كردن يك جراح همه فن حريف پيدا كرد و بخشي ديگر را در مراقبت ها و چكاپ هاي پس از عمل. در جدول زير خواهيد فهميد چطور با عوارض جراحي اسليو معده كنار بياييد!
بخشي از راهكارهاي درماني عوارض جراحي اسليو معده با مراقبتهاي شخصي و خانگي و برخي ديگر تنها با مراقبتهاي شديد پزشكي دستيافتني است.
اسليو معده ، نجاتدهنده يا بلاي جان؟
با اين همه تكليف چيست، آيا بالاخره بايد به اسليو معده تن داد و يا ازش حذر كرد؟ آيا عمل جراحي معده خطرناك است، آن هم از نوع اسليو معده و يا نه؟! پيشتر نيز اشاره كرديم كه تنها 8 درصد از نامزدهاي عمل، از عوارض عمل اسليو معده رنج مي برند. اين يعني آنكه اسليو معده، با توجه به روش جراحي لاغري، هنوز كه هنوز است يكي از ايمن ترين و كمخطرترين جراحي هاي لاغري است!