ما براي برقراري ارتباط با ديگران راهي جز حرف زدن نداريم اما گر بد بويي دهان ما مانع از ايجاد اين ارتباط شود ميتواند باعث ايجاد انزواي اجتماعي و يا اضطراب شود. بوي بد دهان يا هاليتوز به رايحهاي كه هنگام تنفس و يا حرف زدن با ديگران به مشام ميرسد گفته ميشود كه دلايل متعددي ميتواند داشته باشد.
علت بوي بد دهان
ممكن است ناشي از عوامل متعددي باشد كه در اينجا به اين عوامل اشاره ميكنيم.
- مصرف مواد غذايي مانند سير و پياز به علت داشتن گوگرد
- مصرف برخي از داروها مانند داروهاي ضد حساسيت و افسردگي
- تشكيل و تجمع باكتريها در پشت زبان و يا بين دندانها
- عدم رعايت بهداشت دهان و دندان
- بازگشت اسيد به معده
- عفونت دهان
- خشكي دهان
- بيماري ديابت
- مصرف سيگار و تنباكو
- مصرف نوشيدنيهاي الكلي
- رژيم غذايي كم كربوهيدرات
- استرس، اضطراب و افسردگي
- عفونت بيني و گلو
- بيماريهاي لثه
- پوسيدگي دندان
درمان بوي دهان
اگر بوي بد دهان شما به علت ابتلا به نوعي از بيماريهاي لثه باشد با مراجعه به يك متخصص بيماريهاي لثه ميتوانيد آن را درمان كنيد. در اثر بيماريهاي لثه، لثه از دندانها جدا شده و باعث تحيل لثه ميشوند. در اثر اين گونه بيماريها لابهلاي فضاهاي خالي از باكتريهاي توليد كننده بوي بد دهان پر شده و منجر به ايجاد بوي بد دهان ميشوند. در اينجاست كه مراجعه به دندانپزشك بهترين راه درمان است.
روشهاي خانگي براي درمان
استفاده از دانه رازيانه: دانه رازيانه با خواص ضد ميكروبي كه دارد با باكتريهاي دهان مبارزه كرده و براي كنترل بوي بد دهان بسيار موثر است. رازيانه را ميتوانيد هم به صورت دمنوش و يا جويدن تخم رازيانه بعد هر وعده غذايي استفاده كنيد.
دانه شنبليله: مصرف روزي يك بار از دم كرده شنبليله بسيار موثر است.
ميخك: ميخك نيز داراي خواص ضد ميكروبي بوده و بسيار مفيد است. مقداري ميخك را بعد از هر وعده غذايي بجويد، همچنين ميخك را به صورت دم كرده نيز ميتوانيد استفاده كنيد.