يكي از شايع ترين بيماري هاي زنان در سنين باروري سندرم تخمدان پلي كيستيك يا همان كيست تخمدان است كه حدود 5 الي 10 درصد از خانم ها به آن مبتلا هستند. در صورتي كه سطح توليد هورمون هاي غيرطبيعي باشد فرد مبتلا به اين عارضه مي شود كه از جمله علائم آن مي توان به قاعدگي هاي نامنظم اشاره كرد.
در ادامخ به روش هاي درمان كيست تخمدان از روش هاي درمان خانگي تا پزشكي خواهيم پرداخت.
بيشتر بخوانيد: دلايل چاقي در كودكان
سندرم تخمدان پلي كيستيك چيست؟
زنان در دو طرف رحم خود داراي دو تخمدان به اندازه و فرم بادام هستند. تخمك گذاري در تخمدان ها انجام مي شود و در سيكل قاعدگي آزاد مي شوند.
كيست تخمدان كيسه هايي است كه بر روي تخمدان ها يا داخل آنها رشد كنند. خوشبختانه در اكثر مواقع اين كيست ها بدون خطر هستند و بدون درمان خاصي و در مدت زمان كوتاهي از بين مي روند. اما كيست هايي كه تركيده اند به شدت مي توانند خطرناك باشند و در اين شرايط نياز به درمان كيست تخمدان و مداخله پزشكي است.
بيشتر بخوانيد: انواع رژيم لاغري سريع
علائم و نشانه هاي كيست تخمدان
بيماري كيست تخمدان ممكن است علامت خاصي نداشته باشد؛ اما در صورت مشاهده هر گونه اختلالي در سيكل پريودي، لكه بيني و احساس درد يا فشار در حين رابطه جنسي بايد سريعا به يك پزشك متخصص براي بررسي بيشتر مراجعه كنيد.
ساير علائم كيست تخمدان عبارتند از:
- درد لگن
- احساس درد در زير شكم
- پر بودن يا سنگيني شكم
- نفخ شكم
ارتباط چاقي و كيست تخمدان
علائم كيست تخمدان در برخي از بانوان بلافاصله پس از شروع سيكل قاعدگي شروع مي شود؛ بدن اين افراد انسولين زيادي توليد مي كند يا انسولين توليد شده به نحو احسن كار نمي كند. عملكرد غيرطبيعي انسولين اصولا در زناني كه دچار اضافه وزن هستند يا موفق به كاهش وزن نمي شوند مشاهده مي شود.