عنوان عجيب و غريبي هم دارد؛ عمل اسليو معده را ميگويم! اما مزايا و كار ويژهاش همچون نامش عجيب و غريب نيست. آشناست! در مقالهاي با عنوان «جراحي لاغري ؛ آري يا نه؟!» به آن اشاره كردهايم. اسليو معده شكلي از عمل جراحي است كه از متد لاپاراسكوپي بهره ميبرد. قبول! كافي نيست و اگر بود اين مقاله پا نميگرفت! ديگر لازم نبود از چيستي اسليو معده بنويسيم، عوارض اين جراحي را زير ذرهبين ببريم و فوايدش را بشماريم.
نحوه انجام عمل اسليو معده
در جراحي اسليو معده جراح تنها توجهش را بر حجم معده معطوف ميكند. «اسليو»(Sleeve) در لغت به معناي «آستين» است! حالا پرسش آن است كه «آستين» چه كار به كار معده دارد؟! جواب ساده است: پس از اين جراحي معده به شكل يك آستين تيوپي در ميآيد. در اين نوع از عمل چاقي، جراح معده را پانزده درصد كوچكتر ميكند و راه را بر پرخوري بيمار و دريافت كالري بيشتر ميبندد. در اين صورت فردي كه از زير عمل اسليو معده بيرون آمده است بايد كم و پيوسته تغذيه كند.
بيشتر بخوانيد: عوارض اسليو معده چيست؟
چه كساني مي توانند از عمل اسليو معده استفاده كنند؟
انجمن بين المللي جراحان چاقي (IFSO) افراد مناسب براي جراحي لاغري را بر اساس BMI و يا شاخص توده بدني ميسنجد. بسياري با شيوه روش سنجش شاخص توده بدني آشناييم؛ حتي اگر تا به امروز چشم و گوشمان با اين عنوان تصادف نكرده باشد چرا كه همواره عادت داشتيم از اين معيار به عنوان «محاسبه اضافه وزن» ياد كنيم. شاخص توده بدني از همان فرمول معروفِ محاسبه اضافه وزن حاصل ميشود.
وزن(برحسب كليوگرم)÷قد2(برحسب متر)
مروري بر عوارض عمل اسليو معده
دوستي ميگفت وقتي تن به جراحي ميدهي، در واقع تن به دستكاري بدن از بيرون ميسپاري و اين خواه يا ناخواه با علائمي همراه است. اين گزاره عاميانه را ميتوان به عمل اسليو معده نسبت دارد. چگونه ميتوان از عوارض عمل اسليو چشم پوشيد؟! پايين فهرستوار به برخي از اين عوارض اشاره كردهايم.
- انسداد معده
- حالت تهوع مزمن
- سنگ كيسه صفرا
- اسهال
- سوءهاضمه
- بازگشت وزن
بسياري ميپرسند اگر بناست وزن بازگردد و يا در كاهش وزن شكست بخوريم، چه احتياج به عمل است؟! در ادامه از علت بازگشت وزن پس از عمل اسليو معده خواهيم گفت.
آيا جراحي لاغري ارزشش را دارد؟
هنوز كه هنوز است بسياري از ما جراحيهاي لاغري را با عمل زيبايي يكي ميگيريم! البته كه بيراه نيست اما عمل لاغري در بسياري از موارد توجيهات پزشكي دارد و بيمار را از خطر عوارض بيشمار چاقي نجات ميدهد. پس در برخي از موارد عمل لاغري اختياري نيست، ناگريز است و بايد دير و يا زود به آن تن بدهيم.