بارداري مراقبت هاي خاص و ويژه خود را دارد كه اگر دندان درد و مشكلات مربوط به دهان و دندان نيز به آن اضافه شود، شرايط را براي فرد باردار سخت تر مي كند. بارداري دوران حساسي است و در طي آن مادر و اطرافيان نسبت به كوچكترين و ساده ترين اتفاقاتي كه رخ مي دهد حساس و نگران مي شوند كه البته خيلي هم بي راه نيست. پيشنهاد مي شود در اين دوران راجع به خفيف ترين درد ها و مشكلات نيز با پزشك مربوطه صحبت كنيد تا كوچك ترين خطري، مادر و فرزند را در رحم تهديد نكند.
در دوران بارداري هورمون هاي بدن شروع به تغيير و بالا و پايين شدن مي كنند. يكي از مهم ترين نقاطي كه در كشمكش هورمون ها و جريان خون تحت تاثير قرار مي گيرد، دندان ها و لثه ها هستند كه نرم تر و آسيب پذيرتر مي شوند. اين اتفاق مي تواند باعث عفونت دهان و دندان شود. از طرفي نيز ممكن ايت علت دندان درد، پوسيدگي دندان باشد و طبيعتا نمي شود دردهاي شديد دندان را براي چندين هفته و چند ماه تحمل كرد.
علائمي وجود دارد كه در صورت مشاهده آنها بايد به دندانپزشكي بارداري رضايت داد و به دندانپزشك مراجعه كرد كه عبارتند از:
- تورم لثه
- دندان درد
- سوراخ شدن دندان
- بوي بد دهان
- تغيير رنگ ميناي دندان
- خونريزي لثه
- طعم بد دهان
درمان خانگي مشكلات دندان در دوران بارداري
بعد از مشورت با پزشك و اطمينان از اين مسذله كه درد شما مشكل خطرساز و بزرگي نيست مي توان اقدام به درمان خانگي كرد. اين درمان هاي خانگي براي تسكين دندان در شامل كمپرس سرد، كمپرس داغ، پرهيز ار مرف قند، جويدن پياز و ميخك و اسفناج و شستشو با آب گرم است.
خدمات ممنوع در دوران بارداري
- روكش دندان
- ارتودنسي دندان
- · بريج دندان
- ايمپلنت دندان
- جرم گيري دندان
داروهاي مجاز در دوران بارداري
مصرف بعضي داروهاي مسكن و كم خطر در دوران بارداري ممنوعيتي ندارد. تحقيقات انجام شده نشان مي دهد كه مصرف بعضي آنتي بيوتيك ها مانند پني سيلين، آموكسي سيلين و كليندامايسين براي كنترل عفونت لثه مي تواند موثر باشد.
داروهاي غيرمجاز در دوران بارداري
همانطور كه در بالاتر گفتيم، مصرف برخي از آنتي بيوتيك ها بلامانع است اما اين نوع داروها انواع متفاوتي دارد و همه شان مانند هم نيستند. برخي ديگر از اين آنتي بيوتيك ها مانند آسپيرين و استامينوفن كه مسكن هستند، ممكن است در نيمه و يا انتهاي بارداري مادر و جنين در رحم را گرفتار كنند.