ارتودنسی با جراحی فک (ارتوسرجری) چگونه است؟

۱۶ بازديد

گاهی مشکلات فک و دندان فرد فراتر از آن است که بتوان با انجام ارتودنسی به درمان کامل آن پرداخت. ارتودنسی با جراحی فک که به آن ارتوسرجری یا جراحی ارتوگناتیک نیز گفته می شود، روشی است که برای درمان برخی بیماران تجویز می شود.

اکثر اوقات هدف از ارتودنسی دندان، فقط منظم کردن دندان های نامرتب است. در ارتودنسی بدون جراحی فک، مشکلات خیلی پیچیده و حاد نیستند و پس از پایان دوره دو یا سه ساله ارتودنسی، مشکل رفع می شود. اما در برخی موارد پیش می آید که فرد دچار ناهنجاری ها و بی نظمی های فکی نیز باشد و چه بسا که مشکلات بی نظمی دندان ها ریشه در ناهنجاری های فکی داشته باشد. در این گونه موارد باید مراحل ارتوسرجری را پیش برد.

چه کسانی به ارتودنسی با جراحی فک نیاز دارند؟

افرادی که هر یک از شرایط زیر را دارند می توانند نیاز به جراحی فک داشته باشند:‌

  • بیمارانی که در رشد فک بالا یا پایین آن ها اختلال وجود دارد.
  • کسانی که دچار عقب بودن یا جلو یودن فک پایین هستند.
  • کسانی که لب بالا و پایینی شان به درستی روی هم قرار نمی گیرد.
  • کسانی که دچار عدم تقارن در دو طرف چپ یا راست صورت هستند.
  • کسانی که هنگام خندیدن یا صحبت کردن، لثه هایشان دیده می شود.

اولویت با ارتودنسی است یا جراحی فک؟

درمان ارتودنسی معمولا قبل از جراحی فک انجام می گیرد. به این صورت که ابتدا دوره کامل ارتودنسی باید طی شود، سپس پزشک متخصص شما برای عمل جراحی دندان و فک شما تصمیم بگیرد. اگر موقعیت دندان ها مناسب نباشد، جراح فک نمی تواند کارش را انجام دهد و به مشکل بر می خورد.

بهترین سن برای انجام جراحی فک

ارتودنسی دندان و جراحی فک محدودیت سنی خاصی ندارد، اما معمولا متخصص ارتودنسی توصیه می کند پس از اتمام سنین بلوغ این کار انجام شود. در نتیجه معمولا متخصصان بهترین زمان برای ارتوسرجری را در بازه بین 17-18 سالگی معرفی می کنند.

آیا جراحی می تواند به تنهایی دندان ها و فک ها را تراز کند؟

بسیار بعید است که جراحی به تنهایی بتواند هم دندان های نامرتب و هم فک های نامرتب را اصلاح کند. برای اطمینان از قرار گرفتن دندان ها در موقعیت صحیح درون فک ها، درمان ارتودنسی ضروری است.

جراحی فک چقدر طول می کشد؟

جراحی فک با توجه به نوع مشکل و ناهنجاری و همچنین مهارت جراح حدود 1 الی 2 ساعت طول می کشد . بعد از عمل تقریبا 2 روز هم بیمار باید بستری شود. دوران نقاهت آن هم طولانی مدت نیست و بعد از گذشت 2 هفته فرد می تواند به فعالیت های عادی خود برگردد.

منبع

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.