برای درمان بی اختیاری ادرار چه روش هایی وجود دارد؟

۶ بازديد

بی اختیاری ادرار (Urinary incontinence) یکی از مشکلات شایع و آزاردهنده است که شدت آن می تواند شامل تخلیه ناگهانی ادرار هنگام سرفه یا عطسه و یا نیاز فوری به تخلیه ادرار بدون امکان رفتن به توالت باشد. بی ‌اختیاری ادرار گاهی ممکن است به صورت موقت و گذرا ظاهر شود و با رفع علت زمینه ‌ای آن، بهبود یابد.

قطعا بی اختیاری ادرار بر کیفیت زندگی افراد تاثیر گذاشته و می تواند فعالیت های روزمره افراد را تا حدی مختل کند. برای اینکه به درمان این مشکل بپردازیم، بهتر است به بهترین متخصص ارولوژی مراجعه کرد.

سنگ کلیه؛ یکی از مهم ترین دلایل بی اختیاری ادرار

سنگ‌ کلیه به عنوان یک عامل مهم در بروز بی ‌اختیاری ادرار در نظر گرفته می شود. بی ‌اختیاری ادرار زمانی اتفاق می‌افتد که سنگ‌ ها از کلیه  خارج شده و وارد مثانه می‌ شوند. این موقعیت می‌ تواند منجر به انسداد مجاری ادراری شود و از طرف دیگر، دفع ادرار را به سک پروسه سخت تبدیل کند. اگر مثانه به طور کامل خالی نشود، ممکن است باعث احساس نیاز مداوم به دفع ادرار یا تجربه نشتی ادرار شوند.

راه های درمان بی اختیاری ادرار

روشی که اورولوژیست برای درمان بی اختیاری انتخاب می کند ارتباط مستقیمی به علت بی اختیاری ادرار دارد. در ادامه به برخی از راه‌ های درمانی برای بی ‌اختیاری ادرار در مردان و زنان اشاره می کنیم:

مصرف داروها

با تجویز پزشک، مصرف برخی داروها می‌ تواند به بهبود علائم بی‌ اختیاری ادرار کمک کند. برخی از داروها شامل تزریق کلاژن می ‌شوند که باعث سفت شدن مجرای ادرار می ‌شود و از نشت ادرار جلوگیری می ‌کند.

جراحی برای درمان بی اختیاری ادرار

یکی از گزینه های درمانی برای درمان این مسئله، جراحی است. برخی از انواع عمل ‌های جراحی شامل تزریق بوتاکس داخل مثانه، تحریک عصب خاص (Sacral Nerve Stimulation) و بزرگ کردن مثانه با روده (Cystoplasty) هستند. هر کدام از این روش ها با توجه به علت مشکل و شدت آن توسط اورورلوژیست انتخاب می شود.

برخی اصلاحات رفتاری برای درمان بی اختیاری ادرار

  • کاهش مصرف کافئین
  • کاهش مصرف الکل
  • پرهیز از انجام فعالیت ‌های فیزیکی سنگین
  • کاهش وزن در صورت چاقی
  • دوری از مصرف مواد غذایی تند و تحریک کننده ادرار
  • انجام ورزش های کگل برای درمان بی اختیاری ادرار

لازم به ذکر است که تمرینات کگل به شما کمک می ‌کنند تا عضلات کف لگن را تقویت کنید. این تمرینات شامل انقباض و رها کردن عضلات کف لگن است و می ‌توانند به بهبود کنترل ادرار و کاهش نشت ادرار کمک کنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.