آرشیو مرداد ماه 1402

بهترين هاي جهان

روش های جایگزین برای ایمپلنت دندان کودکان

۱۳ بازديد

از دست دادن دندان در کودکان به دلایل مختلفی مانند پوسیدگی دندان و یا حادثه، بسیار شایع است و معمولا والدین به اولین چیزی که فکر می کنند، ایمپلنت دندان است. همانطور که می دانیم ایمپلنت دندان یک روش برای جایگزینی دندان از دست رفته است که از 3 بخش پایه، اباتمنت و تاج دندان می شود. بعد از کاشت این 3 باهم، مانند یک دندان طبیعی به نظر می رسند.

علت اینکه نمی توان برای کودکان ایمپلنت دندان انجام داد چیست؟

برای انجام ایمپلنت دندان باید دندانها و فک فرد به طور کامل رشد کرده باشد و استخوان فک به تکامل رسیده باشد. پس ایمپلنت دندان کودکان امکانپذیر نیست زیرا کودکان در حال رشد و نمو هستند و استخوان فک آن ها نیز به رشد و تکامل کامل نرسیده است.

روش های جایگزین ایمپلنت دندان کودکان کدامند؟

معمولا دندانپزشک برای پرکردن جای دندان از دست رفته کودکان، چندین روش را پیشنهاد می کند و بهتر است تا رسیدن به سن مناسب برای ایمپلنت، یکی از روش ها را برای پر کردن جای خالی دندان به صورت موقت انتخاب کرد. این درمان ها شامل موارد زیر می شود:

فیلیپر؛ رایج ترین روش جایگزین کردن

فیلیپر یک دندان مصنوعی نازک و شکننده است که به راحتی در دهان قرار داده می شود و می توان آن را نیز از دهان خارج کرد. لازم به ذکر است که استفاده از فیلیپر نیاز به نگهداری و دقت زیادی دارد.

استفاده کردن از بریج مریلند

این روش برای دندان های جلو مناسب نیست چون برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته باید پروتز دندان را به وسیله عمل های اچینگ و باندینگ، به دندان های کناری متصل کرد و این دندان های کناری به عنوان نگهدارنده آن عمل می کنند.

استفاده از کاور دندان

کاور دندان، یک روش مناسب برای جایگزین کردن ایمپلنت دندان کودکان است. این روش برای پر کردن جای خالی دندان های عقب استفاده می شود. کاور جنس رزینی دارد و به شکل های مختلفی تولید می شود. به دلیل مات بودن رنگ آن، برای دندان های جلو مناسب نیست.

ریتینر اسیکس جایگزین ایمپلنت دندان کودکان

ریتینر اسیکس یا نگهدارنده، مقاومت بالا و ظاهری طبیعی دارد و یک روش پر کاربرد برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته جلو و عقب است. تنها مشکلی که این روش دارد این است که باید در هنگام غذا خوردن آن را از دهان خارج کرد.

آیا دندان شیری نیاز به جایگزین دارد؟

زمانی که دندان شیری می افتد، نیازی به جایگزین کردن ندارد و دندان دائمی در جای دندان شیری رشد می کند. این یک فرایند طبیعی است و نیازی به دخالت دندانپزشک نیست.

دندانپزشکی شبانه روزی در تهران و مهم ترین ویژگی های آنها

۱۴ بازديد

مراجعه به دندانپزشکی در تهران یکی از دغدغه های اصلی افرادی است که مشکلاتی دندانی دارند و در طول روز فرصت رفتن به مطب های دندانپزشکی را ندارند. اصولا هم این مشکل برای کارمندان پیش می آید که قصد دارند تا بعد از ساعات کاری خود به مطب دندانپزشکی مراجعه کنند. برای حل این مشکل، دندانپزشکی های شبانه روزی به روی کار آمده اند و شما با مراجعه به دندانپزشکی شبانه روزی می توانید مشکل دندان های خود را درمان کنید.

اما ممکن است که این سوال پیش بیاید که دندانپزشکی شبانه روزی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که به دندانپزشکی هایی که در آن ها چندین متخصص دندانپزشکی و عمومی به صورت 24 ساعته در حال ارائه خدمات دندانپزشکی هستند، دندانپزشکی شبانه روزی گفته می شود. کلینیک های 24 ساعته دندانپزشکی با مطب های دندانپزشکی کاملا فرق دارند و در ادامه درباره آن ها بحث می کنیم.

فرق بین دندانپزشکی 24 ساعته و مطب دندانپزشکی چیست؟

مطب دندانپزشکی متعلق به یک دندانپزشک است و طبیعتا در آن تعداد محدودی خدمات ( مانند جرمگیری، عصب کشی، ترمیم و … برای دندانپزشک عمومی و دندانپزشک متخصص نیز با توجه به نوع تخصصی که دارد) قابل ارائه هستند. همچنین ساعت کاری دندانپزشک در مطب محدود بوده و یک شبفت کاری به بیماران خدمات رسانی می کند.

دندانپزشکی های شبانه روزی یک ساختمان بزرگ است که در آن اتاق های درمان با تعداد زیادی یونیت فعال است که چندین دندانپزشک متخصص و عمومی با تعدادی زیادی پرسنل به صورت 24 ساعته مشغول به کار هستند.

لیست دندانپزشکی های شبانه روزی تهران

در این قسمت سعی داریم که بهترین کلینیک های شبانه روزی را به شما معرفی کنیم:

دندانپزشکی تاج دنتال

آدرس: جنت آباد مرکزی، تقاطع نیایش( چهارراه ایرانپارس)، طبقه فوقانی بانک سپه، پلاک 2

خدمات: کامپوزیت و لمینت دندان، ایمپلنت دندان، طرح لبخند، دندانپزشکی کودکان، ارتودنسی دندان، جراحی، ترمیمی، پروتز، درمان ریشه.

دندانپزشکی شبانه روزی پردیس

آدرس: خیابان شریعتی، بالاتر از سید خندان، نبش بن بست خیام، پلاک 948

خدمات: کلیه خدمات دندانپزشکی از جمله ایمپلنت، ارتودنسی، دندانپزشکی اطفال و …

دندانپزشکی شبانه روزی رایا

آدرس: خیابان ولیعصر، بالاتر از ظفر، بلوار اسفندیار، پلاک 62

خدمات: ارتودنسی تخصصی، پروتز ثابت و متحرک، خدمات تخصصی زیبایی، خدمات تخصصی و فوق تخصصی اطفال، جراحی لثه، خدمات تخصصی درمان ریشه و عصب کشی، خدمات تخصصی فک و صورت

ویژگی های دندانپزشکی های 24 ساعته

  • داشتن مجوز وزارت بهداشت
  • داشتن یک ساختمان بزرگ
  • تنوع خدمات درمانی
  • قرار داشتن تعدادی یونیت فعال
  • ساعت کاری 24 ساعته
  • داشتن امکانات و تجهیزات بالا

رژیم کتوژنیک مناسب چه کسانی است؟ انواع رژیم کتو

۱۳ بازديد

رژیم کتوژنیک به رژیم کتو هم معروف است و یک برنامه غذایی است که پر از چربی، پروتئین متوسط و کم کربوهیدرات می باشد. این رژیم یکی از رژیم های لاغری مدرن است که توجهات زیادی را در سال های اخیر به خود جلب کرده است. خیلی از افراد تصور می کنند که رژیم کتوژنیک 28 روزه رایگان تنها نوع آن است، اما اینگونه نیست و این رژیم از انواع مختلفی تشکیل شده است.

انواع رژیم لاغری کتوژنیک

این رژیم انواع مختلفی دارد و اساس آنها با یکدیگر مشابه است و تفاوت آنها به میزان مصرف روزانه چربی، پروتئین و کربوهیدرات برمی گردد. تنوع این رژیم شامل موارد زیر می شود:

رژیم کتوژنیک استاندارد

در این برنامه، میزان بسیار کمی کربوهیدرات، پروتئین به مقدار متوسط و چربی زیادی جای داده شده است. اگر بخواهیم با اعداد و ارقام بگوییم، شما بر اساس این نوع رژیم لاغری روزانه باید 70% چربی، 20% پروتئین و فقط 10 درصد کربوهیدرات مصرف کنید.

رژیم کتوژنیک پروتئین بالا

این نوع رژیم شبیه به برنامه کتوژنیک استاندارد است، اما نسبت چربی 60%، پروتئین 35% و کربوهیدرات 5% می باشد.

از بین این برنامه ها، رژیم پروتئین بالا و رژیم استاندارد بیش از سایرین مطالعه شده اند و متداول ترند. رژیم کتوی هدفمند و چرخه ای به تازگی به این لیست اضافه شده اند و ورزشکاران و بدن سازان طرفداران اصلی آن ها هستند.

رژیم کتوژنیک دوره ای

رژیم کتوژنیک چرخه ای شامل رعایت برنامه کتوژنیک استاندارد به مدت 5 تا 6 روز در هفته و به دنبال آن، 1 تا 2 روز مصرف کربوهیدرات بیشتر از حد استاندارد است.

رژیم کتوژنیک هدفمند

پیرو این نوع برنامه لاغری کتوژنیک در روزهایی که فعالیت زیادی داشته اید، می توانید کربوهیدرات بیشتری مصرف کنید.

رژیم کتوژنیک برای چه کسانی مناسب است؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید رژیم کتو در ابتدا برای درمان بیماران مبتلا به سرع و تشنج ایجاد شد و به مرور متخصصان تغذیه از آن برای بهبود بیماری های دیگری نیز استفاده کردند که شامل موارد زیر می شود:

  • بهبود شناختی و حافظه
  • دیابت نوع 2
  • سرطان مانند گلیوبلاستوما
  • اختلالات روانی
  • بیماری آلزایمر
  • اوتیسم
  • چاقی

لازم به ذکر است که برنامه غذایی کتوژنیک در بهبود دیابت نوع 2 بسیار موثر است. تحقیقات انجام شده بر روی 349 بیمار دیابتی که به مدت یک سال رژیم کتو گرفته بودند، نشان داد که بیماری در این افراد تا حدود 60 درصد بهبود یافته و وابستگی آنها به انسولین بسیار کمتر شده است.

بررسی کامل تفاوت های جراحی اسلیو معده و بای پس معده

۱۲ بازديد

جراحی اسلیو معده یکی از رایج ترین جراحی های لاغری در سراسر جهان است که در طی این روش، جراح لاغری حدود 70-80 درصد حجم معده را برش داده و از بدن خارج می کند. به مرور و با گذشت حدود 6 ماه بیمار حدود 50 ال 60 درصد وزن قبلی خود را از دست می دهد. عمل بای پس معده بعد از جراحی اسلیو طرفداران زیادی دارد و در جهان خیلی از مردم این روش لاغری را برای رسیدن به تناسب اندام خود استفاده می کنند.

عمل بای پس معده چگونه است؟

در این روش، بهترین جراح چاقی با ایجاد یک کیسه کوچک از معده آن را به طور مستقیم به روده کوچک متصل می کند. در نتیجه این جراحی، غذای بلعیده شده وارد کیسه کوچک معده و سپس مستقیما وارد روده کوچک می شود و به این ترتیب بخش اعظمی از معده و قسمت اول روده کوچک را دور می زند. به همین دلیل اسم این عمل لاغری را بای پس (به معنی دور زدن) گذاشته اند.

در نتیجه این عمل جراحی، افرادی که عمل بای پس معده انجام می دهند پس از آن که غذای کمتری می خورند و کالری کمتری جذب بدنشان می شود و همین موضوع باعث لاغری و کاهش وزن آنها می شود.

فواید جراحی بای پس معده

  • کاهش وزن چشمگیر و طولانی مدت
  • درمان بیماری های مرتبط با چاقی
  • جراحی اصلاح شده و استاندارد

معایب بای پس معده

  • در صورت عدم تبحر جراح، امکان انسداد روده وجود دارد.
  • بروز عوارض بیهوشی مانند رفلاکس معده و تنگی نفس در برخی از افراد
  • دوره نقاهت به نسبت طولانی مدت

دوره نقاهت کوتاه، یکی از مهم ترین مزایای جراحی اسلیو معده

همانطور که می دانیم عمل اسلیو به روش لاپاراسکوپی انجام شده و در نتیجه بر خلاف جراحی های لاغری باز، دوره نقاهت کوتاهی دارد و بیمار می تواند پس از گذشت مدت کوتاهی از جراحی فعالیت روزمره خود را از سر بگیرد.

طبق تجربیات کسانی که اسلیو معده انجام داده اند، بیمار نهایتا تا 24 ساعت بعد از جراحی، از بیمارستان مرخص شده و بعد از 2 هفته می تواند فعالیت های روزمره خود را شروع کند. البته لازم به ذکر است که بیمار حداقل تا ۴ هفته اجازه انجام فعالیت های سنگین بدنی را ندارد.

مزایای دیگر عمل اسلیو معده

  • کاهش وزن چشمگیر در مدت زمان بسیار کوتاه
  • بهبود بیماری های مرتبط با چاقی مثل دیابت، فشار خون بالا
  • تاثیر زیاد در درمان ناباروری
  • در این روش جراحی لاغری، تغییری در سیستم روده ایجاد نمی شود

بررسی مزایا و معایب جراحی باندینگ معده و بالون معده

۱۲ بازديد

امروزه به منظور درمان چاقی مفرط و بیماری های ایجاد شده بر اثر آن، جراحی های لاغری رواج پیدا کرده اند. با پیشرفت علم و فناوری، انواع مختلفی جراحی لاغری به وجود آمده است که می تواند کاهش وزن قابل توجهی را در سریعترین زمان ممکن برای فرد به وجود آورد. این عمل های لاغری می تواند علاوه بر کاهش وزن، به بهبود بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی، مانند دیابت نوع 2 یا فشار خون بالا نیز کمک کنند.

جراحی بالون معده

در طی عمل بالون معده یک بالون نرم پر از هوا و یا آب نمک با استفاده از یک لوله نازک که به گاستروسکوپی معروف است،  از گلو عبور کرده و در معده بیمار قرار می گیرد. این بالون بخش بزرگی از معده فرد را اشغال کرده و باعث می شود فرد سریع تر احساس سیری کند. لازم به ذکر است که این عمل یک روش موقت لاغری است و بالون حداکثر به مدت 6 ماه ماندگاری دارد.

مزایای بالون معده

  • برای افرادی که نمی خواهند جراحی انجام دهند مناسب است.
  • هزینه آن کمتر از سایر روش های جراحی لاغری است.
  • قابل بازگشت است.

معایب بالون معده

  • در ساعات اولیه پس از عمل، حالت تهوع بیمار زیاد است.
  • کاهش وزن در این روش چندان زیاد نیست.

عمل باندینگ معده

در روش باندینگ معده، یک حلقه در اطراف معده قرار می گیرد و یک کیسه کوچک به سمت بالا ایجاد می کند. برای پر کردن کیسه غذای کمتری لازم است و فرد نمی تواند زیاد غذا بخورد. این حلقه به یک دستگاه کوچک در زیر پوست متصل است؛ بدین ترتیب می توان حلقه را بعد از جراحی نیز سفت کرد.

معایب باندینگ معده

  • این روش جراحی به نسبت سایر روش های عمل لاغری، کاهش وزن کمتری را به همراه دارد.
  • به دلیل اینکه یک جسم اضافی به معده متصل می شود احتمال بروز آسیب به جداره معده یا عفونت معده وجود دارد.
  • حلقه معده به مرور جابجا می شود و اصولا پس از گذشت چند سال نیاز به تعویض دارند.
  • باندینگ معده تاثیری بر هورمون گرسنگی ندارد؛ بنابراین فرد به همان میزان قبل اشتها دارد و با گرسنگی درگیر است.
  • افرادی که قبل از عمل عادت به ریزه خواری داشتند نباید این عمل لاغری را انجام دهند؛ زیرا عمل باعث فتق دیافراگم و رفلاکس معده می شود.

جراحی لاغری باعث بهبود کدام یک از بیماری ها می شود؟

  • دیابت نوع دو
  • بیماری های قلبی و عروقی
  • کاهش ریسک سکته قلبی و مغزی
  • درمان آپنه خواب و مشکلات تنفسی
  • افسردگی
  • تنبلی تخمدان
  • آرتروز مفاصل و دیسک کمر

فرد با رژیم فستینگ چند کیلو کم می کند؟

۲۹ بازديد

برای پاسخ به این سوال که با رژیم فستینگ چند کیلو لاغر می شویم، لازم است تا در ابتدا با مفهوم رژیم فستینگ یا روزه داری آشنا شویم. رژیم فستینگ یک رژیم لاغری است که در طی آن فرد در ساعاتی از روز روزه است و ساعات دیگر را می تواند غذا بخورد. با اینکار به افزایش سوخت و ساز بدن کمک بزرگی می شود و در نهایت باعث کاهش وزن و لاغری فرد می شود.

در حقیقت این رژیم به جای تمرکز بر حجم و نوع غذا، با ساعات غذا خوردن فرد سر و کار دارد. شاید یکی از دلایلی که بسیاری از افراد طرفدار این رژیم لاغری هستند این است که رژیم غذایی فستینگ برخلاف بسیاری رژیم های لاغری دیگر محدودیت غذایی خاصی ندارد. در رژیم روزه داری متناوب، ساعات مشخصی از روز مختص غذا خوردن است و ساعات باقی مانده را فرد باید روزه باشد (البته در این ساعات اجازه خوردن نوشیدنی های کم کالری مثل آب و قهوه را دارید).

انواع رژیم فستینگ

انواع رژیم روزه داری متناوب عبارتند از:

  • رژیم فستینگ ۲/۵

در رژیم فستینگ ۲/۵ شما اجازه دارید 5 روز از هفته را طبق روال همیشه غذا بخورید؛ اما در 2 روز باقی مانده هفته تنها اجازه دارید 25 درصد از کالری مورد نیاز روزانه خود را از خوردن مواد غذایی دریافت کنید.

  • رژیم فستینگ 16/8

رژیم فستینگ 16 8 به شما اجازه می دهد که طی 8 ساعت از روز مواد غذایی دلخواه خود را مصرف کنید اما طی 16 ساعت باقی مانده از روز اجازه غذا خوردن ندارید. شما طی این رژیم لاغری اجازه دارید در محدوده زمانی خاصی غذا بخورید برای مثال تنها از ساعت 8 صبح الی 15 می توانید غذا بخورید و مابقی روز نباید لب به غذا بزنید.

  • رژیم فستینگ ۲۴ ساعته

در طی رژیم فستینگ ۲۴ ساعته باید به مدت 24 ساعت روزه باشید. اما اجتناب از غذا خوردن به مدت یک روز نیازمند اراده قوی است و امکان دارد بعدا افراد به پرخوری روی بیاورند و نتیجه عکس داشته باشد.

  • روزه داری جایگزین

در روش روزه داری جایگزین، باید یک روز در میان روزه بگیرید و در روزهایی که روزه نیستید می توانید هر چه می خواهید بخورید.

  • رژیم فستینگ جنگجو

رژیم فستینگ جنگجو از الگوی غذایی رزمندگان باستانی الهام گرفته است. در رژیم جنگجو به مدت 20 ساعت اجازه خوردن مواد غذایی با حجم بسیار کم را دارید و در 4 ساعت باقی مانده باید از غذاهای سالم و فراوری نشده استفاده کنید.

منبع: sira.fit

هزینه ارتودنسی سرامیکی چقدر است؟ + مراقبت های بعد از نصب براکت سرامیکی

۱۴ بازديد

ارتودنسی دندان یکی از شاخه های تخصصی دندانپزشکی بوده و امروزه با پیشرفت علم، انواع مختلفی از آن به وجود آمده است که به منظور اصلاح ناهنجاری های دندانی و فک ها مورد استفاده قرار می گیرند. سنتی ترین روش ارتودنسی دندان استفاده از براکت های ثابت فلزی است که امروزه افراد تمایل زیادی به استفاده از آن ندارند زیرا ظاهر لبخند و چهره فرد را برهم می زنند و کاملا قابل رویت هستند.

همانطور که می دانید، برای این مشکل راه حلی به وجود آمده است و آن هم استفاده از ارتودنسی با براکت های همرنگ دندان و شفاف است که به آن ارتودنسی سرامیکی گفته می شود.

هزینه ارتودنسی سرامیکی

به طور کلی هزینه ارتودنسی سرامیکی بیشتر از ارتودنسی ثابت فلزی است. قیمت تمام شده برای این ارتودنسی مانند سایر درمان های ارتودنسی، با توجه به پارامترهای مختلفی متفاوت خواهد بود. برای کسب اطلاعات درباره هزینه ارتودنسی می توانید به بهترین متخصص ارتودنسی در غرب تهران، متخصص ارتودنسی خوب در شرق، شمال یا جنوب تهران مراجعه کنید.

مراقبت‌ های لازم بعد از نصب براکت ‌های سرامیکی

افرادی که ظاهر دندان ها و لبخندشان هنگام درمان ارتودنسی برایشان از اهمیت زیادی برخوردار هستند، ترجیح می دهند که به جای براکت فلزی از براکت های سرامیکی که شفاف و بی رنگ هستند، برای برطرف کردن مشکلات دندان های خود استفاده کنند. اما این براکت ها از نظر سایز از نوع فلزی خود بزرگتر هستند و همچنین به دلیل جنس سرامیکی که دارند، شکننده تر هستند. به همین دلیل باید به نکات مراقبتی استفاده از آن توجه کرد که شامل موارد زیر می شوند:

به دلیل اینکه براکت ‌های سرامیکی از رزین ساخته شده اند، بنابراین از مواد فلزی شکننده ‌تر هستند. در نتیجه لازم است که در خورد و خوراک خود و یا حتی انجام فعالیت ‌های ورزشی خود دقت داشته باشید تا به آن ‌ها ضربه وارد نشود. برای مثال استفاده از مواد غذایی چسبنده و سفت ممکن است باعث شکسته شده براکت‌ های سرامیکی شود و هزینه مجددی را بر دوش شما بگذارد. همچنین در هنگام انجام فعالیت ‌های ورزشی توصیه می‌ شود که از محافظ دهان استفاده کنید.

برای اینکه براکت ‌های سرامیکی تا پایان طول درمان رنگ و حالت خود را حفظ کنند نیاز است که مصرف مواد غذایی و نوشیدنی ‌های رنگ دار را محدود یا به طور کلی حذف کنید.

روزانه حداقل دو بار به دندان‌ های خود مسواک بزنید تا از تغییر رنگ براکت ‌ها و همچنین تغییر رنگ دندان‌ های خود جلوگیری کنید.

ارتودنسی سرامیکی چیست و مزایا و معایب آن شامل چه مواردی می شود؟

۱۵ بازديد

می دانیم که به طور کلی ارتودنسی دندان برای درمان و اصلاح مشکلات و ناهنجاری های دندانها و فکین مورد استفاده قرار می گیرد. اما ارتودنسی سرامیکی چیست؟

ارتودنسی سرامیکی نوعی ارتودنسی ثابت است که از نظر کاربرد بسیار شبیه به ارتودنسی فلزی است و تنها تفاوت آنها با یکدیگر در ظاهر براکت ها است که در نوع سرامیکی از براکت های شفاف و سفید به رنگ دندان استفاده می شود. این بریس ‌ها چندان واضح نیستند و در دسته ارتودنسی نامرئی جای می ‌گیرند و طرفداران زیادی نیز دارند. براکت ‌های سرامیکی از جنس مواد کامپوزیتی و آلیاژ‌های سرامیکی هستند؛ به همین دلیل در صورت نصب روی دندان ‌ها نمای چندانی ندارند.

ارتودنسی سرامیکی چه مزایایی دارد؟

مهم ترین مزیت ارتودنسی سرامیکی که خیلی از افراد اصلا به این دلیل به سراغ آن می روند این است که براکت های شفاف رنگ آن باعث می شوند که دستگاه ارتودنسی متر در دهان بیمار جلب توجه کند و همین موضوع اعتماد به نفس فرد را افزایش می دهد. علاوه بر این مورد اصلی، تجهیزات ارتودنسی سرامیکی هیچ گونه تداخلی با تصویربرداری ‌های پزشکی ندارند و این یکی دیگر از مزایای ارتودنسی سرامیکی است.

معایب ارتودنسی سرامیکی چیست؟

  • هزینه ارتودنسی سرامیکی بیشتر از ارتودنسی ثابت فلزی است.
  • استحکام و مقاومت براکت ‌های سرامیکی کمتر از براکت ‌های فلزی است.
  • در صورت عدم مراقبت صحیح و رعایت بهداشت دهان و دندان احتمال تغییر رنگ براکت‌ های ارتودنسی سرامیکی وجود دارد.

چه افرادی نمی ‌توانند ارتودنسی سرامیکی انجام دهند؟

برعکس ارتودنسی ثابت فلزی که همه افراد می توانند برای درمان ناهنجاری های دندانی خود از آن استفاده کنند، ارتودنسی سرامیکی یک گزینه درمانی مناسب برای همه افراد نیست. در صورتی که فردی شرایط زیر را داشته باشد، نمی ‌تواند از این روش درمانی برای اصلاح ناهنجاری‌ های دندانی خود استفاده کند:

در صورتی که فرد اعتیاد به مصرف سیگار و دخانیات دارد، ارتودنسی سرامیکی گزینه مناسبی برای او نیست؛ زیرا نیکوتین موجود در دخانیات خیلی سریع باعث تغییر رنگ براکت ‌های سرامیکی و شفاف نصب شده می‌ شود.

افرادی که آناتومی فک و دندان آن ‌ها متناسب با ساختار و تجهیزات ارتودنسی سرامیکی نیست.

افرادی که ناهنجاری‌ های بسیار شدید دندانی دارند تنها به کمک ارتودنسی فلزی می ‌توانند دندان‌ های خود را مرتب کنند. به دلیل اینکه خیلی نمی توان به براکت های ارتودنسی سرامیکی فشار وارد کرد زیرا شکننده تر از براکت های فلزی هستند و ممکن است بشکنند.

رژیم کبد چرب چگونه است؟ مواد غذایی مناسب و مضر در این رژیم

۱۶ بازديد

کبد عضوی از بدن است که چربی را به منظور استفاده بدن در خود ذخیره می کند. زمانی می گوییم فردی دچار بیماری کبد چرب شده است که این چربی بیش از حد مجاز خود یعنی 5 الی 10 درصد وزن کل کبد باشد.

رژیم کبد چرب چیست؟

پیروی از یک رژیم غذایی کبد چرب اصولی در کنار انجام حرکات ورزشی، یکی از روش های درمان کبد چرب است. رژیم کبد چرب یک برنامه غذایی حاوی مقادیر کمی چربی اشباع و قند و سرشار از امگا 3 است. در این رژیم غذایی مصرف میوه ها، سبزیجات، آجیل ها، دانه ها، لوبیاها، روغن زیتون و غلات کامل به حد اعتدال توصیه می شود.

مواد غذایی مفید برای درمان کبد چرب

در رژیم غذایی کبد چرب مصرف برخی مواد غذایی مانند سیر، سبزیجات، دانه های چیا و کتان و ... را لازم است افزایش دهیم. در ادامه توضیح مختصری در این باره می دهیم:

سیر

سیر یکی از مواد غذایی مهم و تاثیرگذار در کاهش چربی بدن است. این ماده غذایی حاوی سلنیوم و آلیسین بوده و باعث فعال شدن آنزیم های کبد و سم زدایی بهتر آن می شود.

دانه چیا و تخم کتان

دانه های کتان و چیا سرشار از اسیدهای امگا 3 هستند که مصرف آنها به افرادی که مبتلا به کبد چرب غیرالکلی و الکلی هستند در رژیم کبد چرب توصیه می شود.

سبزیجات

مصرف انواع سبزیجات به خصوص سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و اسفناج تاثیرات چشمگیری در کاهش چربی کبد و درمان کبد چرب دارد.

آب

توصیه متخصصین تغذیه این است که مصرف آب را جایگزین نوشیدنی های شیرین و پرکالری کنید. برای مثال یک فرد سالم، بدون داشتن ممنوعیت در مصرف مایعات با وزن 50 کیلو می بایست روزانه حداقل 3 لیتر آب بنوشد تا بدن دچار کم آبی نشود و از چرب شدن کبد جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: رژیم آب درمانی

مواد غذایی مضر برای کبد چرب

برای بهبودی و درمان کبد چرب توصیه می شود که افراد از یک سری مواد غذایی اجتناب کنند که در حقیقت باعث افزایش وزن و همینطور بالا رفتن سطح قند خون در افراد می شود. این مواد شامل موارد زیر می شوند:

غذاهای سرخ شده

غذاهای سرخ شده حاوی مقدار زیادی چربی و کالری هستند. همه این میزان چربی سوزانده نمی شود و میزان زیادی از آن در بدن و کبد ذخیره می شود. کالری بالای این مواد غذایی نیز باعث افزایش وزن می شود. بهتر است به جای این مواد غذایی از غذاهای کم کالری استفاده کنید.

آرد سفید

سفید بودن آرد به این معنی است که به میزان زیادی فرآوری شده است و درنتیجه باعث بالا رفتن قند خون در بدن می شود. در حالی که آرد سبوس دار حاوی مقادیر زیادی فیبر است و برای کبد و بدن بسیار مفید است.

منبع: sira.fit

تفاوت انواع روش های ارتودنسی در چیست؟

۱۵ بازديد

در ابتدا تعریف کوتاهی از ارتودنسی دندان ارائه می دهیم و آن این است که ارتودنسی دندان یکی از تخصص های دندانپزشکی است در آن متخصص ارتودنسی در کرج یا شهر دیگری ناهنجاری ها و سایر مشکلات دندانی و فکی فرد را درمان می کند. موارد زیر می توانند باعث ایجاد تفاوت بین انواع روش های ارتودنسی شود:

  • هزینه: در هر کدام از روش های ارتودنسی شامل ارتودنسی ثابت و همینطور متحرک، از تجهیزات خاصی استفاده می شود که باعث ایجاد تفاوت در هزینه ارتودنسی می شود.
  • طول درمان: بعضی از روش های ارتودنسی با توجه به میزان و شدت ناهنجاری دهان و دندانی بیمار، بیشتر طول می کشند و برخی دیگر مانند ارتودنسی متحرک که برای مشکلات جزئی تر است، طول درمان کوتاه تری دارد.
  • شیوه درمان: شیوه درمان در صورت استفاده از ارتودنسی متحرک کاملا متفاوت از مواقعی است که از ارتودنسی ثابت استفاده می شود.
  • سن بیمار: بعضی از دستگاه های ارتودنسی در سنین کودکی کارایی موثرتری دارند و متخصص ارتودنسی یا همان ارتودنتیست آن را در سنین بزرگسالی پیشنهاد نمی کند.

متخصص ارتودنسی کیست؟

متخصص ارتودنسی یک دکتر دندانپزشک متخصص ارتودنسی است که دوره های ارتودنسی را پشت سر گذاشته است. متخصص ارتودنسی در کرج، تهران یا هر شهر و استان دیگری بی نظمی های دندانی و صورت را تشخیص، پیشگیری، کنترل و درمان می کند.

مشکلات دهان و دندانی که توسط متخصص ارتودنسی قابل اصلاح و درمان است موارد زیر می باشد:

  • اصلاح دندان هایی که شلوغ هستند یا خیلی از هم فاصله دارند.
  • اصلاح دندان هایی که به طور غیر طبیعی به هم می رسند یا اصلا به هم نمی رسند.
  • دندان هایی که بیرون زده اند و باعث نامتناسب دیده شدن فک می شوند.

عوامل تاثیرگذار بر هزینه ارتودنسی کدامند؟

همان طور که گفتیم هزینه ارتودنسی به نسبت فاکتورهای مختلف، متفاوت است. از جمله عوامل تاثیرگذار بر هزینه ارتودنسی عبارتند از:

مهارت و تخصص پزشک

طبیعتا هرچه تخصص، مهارت و تجربه ارتودنتیستی که به آن مراجعه می کنید بیشتر باشد، هزینه ارتودنسی نیز بیشتر خواهد شد.

طول درمان

هر چه طول درمان ارتودنسی طولانی باشد، هزینه درمان هم بیشتر خواهد بود. بهترین متخصص ارتودنسی در غرب تهران، شرق تهران و سایر نقاط کشور، بعد از مشاهده عکس دندان های شما و بررسی فیزیکی آنها، بهترین و مناسب ترین درمان را به شما پیشنهاد می کند که طول درمانشان با یکدیگر متفاوت است.

روش درمانی

یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار بر هزینه ارتودنسی روش درمانی انتخاب شده است. دستگاه های ارتودنسی انواع بسیار مختلفی دارند و هزینه هر کدام متفاوت از دیگری است. برای مثال هزینه ارتودنسی سرامیکی بیشتر از هزینه ارتودنسی فلزی است.